Categories: Rusia si lumea

MAE rus, despre asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că Moscova consideră asasinarea șefului forțelor speciale QUDS al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, generalul Qassem Soleimani, în urma unui atac cu rachete lansat de SUA în împrejurimile Bagdadului, drept un pas aventuros, care va genera o creștere a tensiunii în regiune, relatează RIA Novosti.

În comunicatul publicat în acest sens se precizează că atacul armatei SUA, în urma căruia a fost ucis comandantul forțelor speciale QUDS, generalul Qassem Soleimani, este sortit celor mai grele consecințe pentru pacea în regiune.

”Pornim de la faptul că asemenea acțiuni nu contribuie la identificarea căilor de soluționare a complexelor probleme acumulate în Orientul Mijlociu, ba, dimpotrivă, conduc la o nouă rundă de escaladare a tensiunii în regiune”, se subliniază în comunicatul MAE rus.

Într-un comentariu, pentru agenția TASS, analistul Vladimir Sajin, expert științific la Centrul pentru studierea țărilor din Orientul Mijlociu, a apreciat că Washingtonul și Teheranul nu sunt interesate de un război de anvergură, dar că, după atacul american asupra aeroportului din Bagdad, se vor intensifica ”împunsăturile” reciproce.

”Situația s-a agravat, din nou, după acest atac. Ayatollahul Ali Khamenei a promis, deja, să răzbune moartea generalului. Totuși, eu nu cred că se va ajunge la un război de amploare. Dar, ”împunsăturile”, de ambele părți, se vor intensifica, după părerea mea”, a apreciat analistul.
Sajin a explicat că aceste ”împunsături” vor lua, probabil, forma ”diferitelor acte de diversiune din partea Iranului și, posibil, chiar a unor atacuri cu rachetă asupra unor obiective americane, care sunt destule în Siria, Irak și pretutindeni în Orientul Mijlociu”. Expertul spune că Teheranul deține poziții puternice în Siria, Irak, dar și în alte țări unde există comunități șiite, dar nici Iranul, nici SUA nu sunt interesate de izbucnirea unui mare război în actualele condiții de politică internă, deloc simple, din ambele state.

Ultima oră

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-o conversație telefonică cu secretarul de stat american, Michael Pompeo, a subliniat că asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, se spune într-o declarație emisă de Ministerul de Externe rus.

“A fost discutată situația legată de asasinarea, de către armata americană, a comandantului forțelor speciale ale Corpului de Gardă Revoluționară Islamică Iraniană, Qassem Soleimani, în timpul unui atac pe aeroportul din Bagdad, menționează Ministerul rus de Externe. Lavrov a subliniat că acțiunile intenționate ale unui stat membru ONU, de eliminare a funcționarilor oficiali ai unui alt stat membru al ONU – în plus, pe teritoriul unui al treilea stat suveran, fără aprobarea acestuia – încalcă grosolan principiile dreptului internațional și merită să fie condamnate.”

owner

View Comments

  • DACA RUSI ,CHINEZI ,IRANIENI , COREA DE NORD ,PALESTINA ETC NU DAU MINA DE A STIRPI ACEST POLITAI CARE ESTE SUA VOM TRAI RAU

  • Sa nu uitam cum a inceput razboiul in Irak,dupa o minciuna zisa de presedintele American,trebuie data o lectie jandarmului Europei care este America de catre tarile cum ar fi China Rusia Iran aMERICA AU AJUNS LA GRANITELE RUSIEI CU EXERCITILE NATO

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

16 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

17 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

18 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

19 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

20 de ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

2 zile ago

This website uses cookies.