Hot News
Putin și Trump au vorbit la telefon
30/12
Toate culorile curcubelului: Din creațiile rusoaicelor din România
30/12

Nava ”Ingușetia”, cu rachete ”Kalibr”, a intrat în dotarea Flotei din Marea Neagră

Sevastopol. În ziua de predare a navei ”Ingușetia” în dotarea Flotei din Marea Neagră/ Foto: TASS

La Sevastopol, în urma ceremoniei de sfințire, pe nava “Ingușeția”, a fost arborat steagul Sfântului Andrei. La evenimentul de predare a participat, printre alții, comandantul Flotei din Marea Neagră, viceamiralul Igor Osipov, relateză ”Rossiiskaia Gazeta”.

În perioada imediat următoare, echipajul navei va efectua manevrele speciale de curs, pentru ca, în ianuarie, să înceapă îndeplinirea misiunilor planificate, din cadrul antrenamentelor de luptă. ”Ingușetia”, navă purtătoare de rachete, este, deja, a opta construită după proiectul 21631 (Buian-M). Potrivit directorului general al corporației navale AkBars, Renat Mistahov, în total, vor fi construite 12 nave din această serie. Ultimele patru vor intra tot în componența Flotei din Marea Neagră. ”Ingușetia” a fost lansată la apă în iunie, anul curent, iar, din toamnă, a fost supusă testelor necesare, finalizate cu succes în decembrie, precizează RG.

”Ingușetia” este o navă polivalentă modernă, echipată cu cele mai noi modele de artilerie, rachete, sisteme antisabotaj, antiaeriene și arme radiotehnice. Nava are un deplasament sporit și, pe lângă mijloacele de autoapărare, este echipată cu arme de mare precizie – sistemul ”Kalibr”, cu rază lungă de acțiune.

Flota rusă din Marea Neagră dispune, deja, de două nave din aceeași clasă – ”Orehovo-Zuevo” și ”Vîșnii Volociok”. La începutul acestui an, flota a mai primit cinci nave și șalupe dintre cele mai moderne, iar, pe viitor, unitatea marinei militare a Rusiei va mai recepționa încă 16 nave moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958079