Foto: FAN
Într-unul dintre articolele lor, jurnaliștii publicației chineze Sohu au încercat să explice de ce Statele Unite nu trebuie să subestimeze Rusia, scrie PolitRossia.
Autorii materialului arată că, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, confruntarea dintre SUA și Uniunea Sovietică s-a adâncit la nivel mondial, antrenând apariția Războiului Rece. Această confruntare a continuat câteva decenii și a reprezentat o luptă ideologică, în sine, între cele mai mari puteri. Moscova și Washingtonul au angajat un fel de competiție între modelele de construcție statală, cel capitalist și cel socialist. Într-un final, URSS și-a încetat existența, dar, divergențele dintre Rusia și Statele Unite continuă, și acum, să fie de actualitate.
”SUA nu își pot permite să acționeze pripit în privința Rusiei, pentru că se tem de răspunsul Moscovei”, cred semnatarii articolului din Sohu.
Ca urmașă a URSS, Rusia a moștenit o mare cantitate de armament avansat, dezvoltat în perioada Războiului Rece – inclusiv nuclear. În plus, Rusia a decis să nu trăiască în trecut și a continuat să susțină capacitatea de luptă a forțelor sale armate la nivel înalt. O realitate care s-a văzut, în special în ultimii 15 ani, când armata rusă a făcut un mare salt înainte al nivelului de dotare și al deprinderilor de luptă. Campania antiteroristă din Siria este, în acest sens, o bună confirmare.
”Statele Unite se tem de armele rusești, lucru valabil, în special, în privința triadei nucleare a Rusiei”, sunt de părere experții din China.
În prezent, Rusia este în stare să lanseze atacuri nucleare, asupra inamicului ei, din aer, de pe mare și de la sol. Printre altele, bombardierul supersonic strategic Tu-160 nu are egal din punctul de vedere al vitezei. Evoluând în regim supersonic, acest aparat de zbor poate străpunge sistemele de apărare antiaeriană ale inamicului, purtând arme nucleare la bordul său.
Forța triadei nucleare a Rusiei este suficientă pentru a face teritoriul SUA una cu pământul. Mai mult, cele mai noi realizări ale Rusiei, în domeniul armamentului hipersonic, transformă sistemele americane de apărare antiaeriană în gunoi inutil și costisitor. Având în vedere toți acești factori, Washingtonul nu își poate permite să acționeze pripit în privința Rusiei. După toate probabilitățile, dacă Moscova nu ar fi avut o armată atât de puternică, SUA ar fi încercat, de mult, să cucerească țara, dar, se tem că vor primi răspuns.
Ghevorg MIRZAIAN Înainte chiar de negocierile de la Riad cu delegația Moscovei, noua administrație de…
La Moscova s-a desfășurat Forumul internațional al tehnologiilor viitoare, unde au fost abordate cele mai…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se bucură de încrederea a 80% dintre locuitorii țării, arată rezultatele…
Reprezentantei oficiale a Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, i-a fost transmisă o petiție cu scuze…
La Moscova, speranța medie de viață a depășit 79 de ani, a anunțat viceprimarul Capitalei…
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, încearcă să exercite presiuni asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru…
This website uses cookies.