Categories: Economie

Topul angajatorilor ruși

Revista Forbes, versiunea în limba rusă, a întocmit lista celor mai buni angajatori din Rusia; pe prima poziție, a fost plasat grupul ”Nornikel”, urmat de producători de metale neferoase, mari bănci și companii de gaze naturale. În total, lista cuprinde 50 de întreprinderi.

Ratingul a fost alcătuit pe baza rezultatelor unui sondaj realizat în perioada 3-4 octombrie, pe un eșantion de 3000 de persoane, la care au participat specialiștii centrului de analize al portalului Superjob.ru. Pornind de la concluziile studiului, autorii clasamentului au stabilit criteriile în virtutea cărora au fost evaluați angajatorii: salariu, condiții de muncă, pachetul social, educație inter-corporatistă, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii în orașele în care activează, vizibilitatea brandului, preocuparea pentru ecologie și caritate. Punctajul final al companiei a fost calculat pe baza acestor nouă măsurători.

În fruntea clasamentului, cu 60,92 de puncte, se află ”Nornikel”, al cărui acționar principal este Vladimir Potanin. Forbes notează că angajații grupului beneficiază de un amplu pachet social și de salarii ridicate, din cauza ”condițiilor severe de muncă”: unitățile cheie de producție ale ”Nornikel” sunt situate dincolo de Cercul Polar, pe teritoriul peninsulelor Kola și Taimâr.

Locul doi a fost ocupat de către producătorul de aur ”Polius”, deținut de familia Suleiman Kerimov și care a obținut 60,81 de puncte. Principalele criterii pentru care a primit acest calificativ au fost salariile mari și unul dintre cele mai complete pachete sociale, precizează Forbes.

A treia poziție, cu 60,45 puncte, aparține ”Gazprombank”, lider la valoarea salariului mediu. Pe patru (58,15 puncte) se află ”Yandex”, unde autorii ratingului au evidențiat condițiile de lucru pentru angajați și un mare pachet compensatoriu. Pe cinci se regăsește, cu 55,71 de puncte, compania minieră ”Polimetal International”, evidențiată pentru nivelul ridicat al salarizării.

Următoarele cinci poziții au fost ocupate de banca ”VTB”, producătorul de diamante ALROSA, ”Sberbank”, ”Gazprom” și NOVATEK.

owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.