Hot News
SUA au amenințat Egiptul cu sancțiuni pentru cumpărarea avioanelor rusești, Su-35
15/11
Traduceți, vă rog! De ce limbajul funcționăresc este de neînțeles
16/11

Instanța a blocat conturile Carinei Țurcan, acuzată de spionaj în favoarea României

Foto: RIA Novosti

Curtea Districtului Lefortovo din Moscova a impus măsura asiguratorie de blocare a conturilor bancare și a fondurilor bănești ale fostului membru al conducerii companiei ruse ”Inter RAO”, Carina Țurcan (în imagine), acuzată de spionaj. În total, au fost confiscate fonduri în valoare de 451 de milioane de ruble (6,4 milioane de euro), transmite agenția TASS.

Banii au fost retrași de la reședința acuzatei și din seifurile bancare individuale închiriate de ea, a precizat purtătorul de cuvânt al instanței, Ksenia Pervovlasenko. “Prin decizia Curții Districtului Lefortovo din Moscova, din 30 octombrie 2019, au fost confiscate fondurile aparținând С. Țurcan, în sumă de 6.160.865 de dolari, 529.155 de euro și 19.625.000 de ruble”, a declarat reprezentantul instanței.

Doamna Țurcan se află în arest din 15 iunie 2018. Anchetatorii consideră că ea transmitea Serviciului de Informații Externe al României informații cu privire la importante proiecte energetice, precum și despre furnizarea de energie în Crimeea și în republicile autoproclamate din Donbass. Carina Țurcan nu își recunoaște vinovăția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373