Directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, Serghei Narîșkin, a apreciat că, în lumea contemporană, Rusia reprezintă unul dintre principalele centre de putere și a enumerat motivele pentru care Occidentul este invidios.
”În lumea contemporană, Rusia reprezintă, din nou, unul dintre marile centre de putere, țara noastră remarcându-se prin valori viguroase, din cauza cărora multe țări din Occident ne invidiază: un potențial militar solid, o voință politică fermă și disponibilitatea de a acționa cu determinare pe arena internațională. Suntem din nou pregătiți să ne apărăm pe noi, pe aliații și pe prietenii noștri”, a scris Narîșkin pentru publicația sârbă ”Vecernie novosti”.
Potrivit afirmațiilor sale, ”așteptările strategilor politici americani nu s-au adeverit – Washingtonul nu a reușit că creeze o lume unipolară pe ruinele altor state”.
Directorul SVR a precizat că lumea contemporană tânjește după multipolaritate, iar principiile trasate la conferințele de la Ialta și Potsdam, ”sunt mai relevante ca niciodată”.
În articolul său, dedicat împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Belgradului de sub cotropirea trupelor Germaniei hitleriste, Narîșkin a arătat, de asemenea, că Rusia este chemată să împiedice Europa să creeze ”o nouă lume minunată”.
”Pentru Rusia și Serbia, evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial sunt o amintire importantă – nu doar despre destinele istorice comune ale popoarelor noastre, despre victoriile glorioase și despre grele pierderi suferite. Pe această pagină sângeroasă a istoriei mondiale a fost, oarecum, scrisă esența misiunii istorice a Rusiei și a statelor slave înrudite cu ea – ele trebuie să prevină, cu toate forțele, ruperea definitivă a Europei de tradițiile creștine și de tentativele de a făuri pe Pământ o ”nouă lume minunată”, a continuat Narîșkin în articolul său.
Șeful SVR a precizat că nici nu contează dacă ”noua lume minunată” se construiește ”pe cultul exclusivității rasiale, a superiorității tehnologice sau de civilizație, pe exterminare în masă sau, spre exemplu, pe supremația absolută a tehnologiilor cibernetice”.
El a mai arătat că sfârșitul de secol XX, ”care s-a transformat în tragedii geopolitice pentru Rusia și pentru Serbia”, este exemplul prețului uriaș care trebuie plătit pentru redesenarea granițelor și pentru ”reformatarea” anumitor elemente ale ordinii mondiale.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.