Hot News
Rusia va construi o navă specială pentru turiști spațiali
26/10
Serviciile străine caută metode pentru atacuri cibernetice masive
26/10

Turcia este aproape de a achiziționa avioane Su-35

Avioane S-35/ Foto: EPA

Negocierile dintre Rusia și Turcia, privind livrarea avioanelor de atac multirol Su-35, au intrat pe ultima sută de metri. Ankara ar putea cumpăra 36 de aparate de zbor, organizând, totodată, pe teritoriul ei o unitate de producție pentru componente și arme, pentru ele, susține Interfax, citând presa turcă.

În august 2019, președintele Recep Tayyip Erdogan a vizitat Salonul aviatic MAKS, de lângă Moscova. L-au interesat avioanele Su-35 și Su-57. Liderul turc l-a întrebat pe colegul său rus dacă avioanele din generația a cincea sunt de vânzare. Vladimir Putin a răspuns afirmativ.

Ulterior, șeful Serviciului Federal de Colaborare Tehnico-Militară, Dmitri Șugaev, a relatat că Moscova și Ankara au antamat consultații în privința unor posibile livrări de Su-35, avion de atac din generația 4++. Cele două motoare cu vectori propulsori deviabili permit aparatului să îndeplinească figuri de pilotaj complexe și de înaltă clasă, iar suprasarcina maximă suportată de construcția avionului atinge 9g.

Viteza maximă la sol a avionului – 1400 de kilometri pe oră, iar la altitudine – peste 2000 de kilometri pe oră. Sistemul de control al radarului ”Irbis” este capabil să depisteze aparatul inamicului la o distanță de 350 de kilometri. Greutatea normală de decolare – 25 de tone: două rachete ”aer-aer” cu rază medie de acțiune RVV-AE și tot atâtea rachete pentru luptă strânsă, R-73.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939209