Hot News
Turcia este aproape de a achiziționa avioane Su-35
26/10
Sistemele S-400, la exercițiile militare ruso-sârbe
26/10

Serviciile străine caută metode pentru atacuri cibernetice masive

În ultimii trei ani, numărul atacurilor cibernetice periculoase asupra obiectivelor din Rusia a crescut de 11 ori/ Foto: Byounglo/ istock

Serviciile speciale străine își concentrează eforturile pe identificarea vulnerabilităților infrastructurii informaționale a Rusiei, cu scopul de a lansa atacuri cibernetice masive, a declarat, într-o ședință, la Omsk, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, citat de ”Rossiiskaia Gazeta”.

Potrivit afirmațiilor sale, obiectivele critice ale infrastructurii informaționale a Rusiei rămân principalele ținte ale unei acțiuni provocatoare de daune, ceea ce creează pericole reale la adresa securității naționale.

Patrușev a arătat că, numai în Siberia, au fost comise, anul acesta, peste 1,7 milioane de atacuri cibernetice asupra resurselor de internet ale statului. În același timp, secretarul Consiliulului de Securitate al Rusiei a atras atenția celor prezenți la ședință că, în pofida creării (în Districtul Federal Siberia) condițiilor necesare pentru asigurarea protecției sistemelor informaționale ale organelor puterii de stat, numărul abaterilor de la regulile de securizare a informațiilor rămâne considerabil.

Patrușev a arătat că îngrijorarea este generată de îndeplinirea incorectă a prevederilor legii privind securitatea infrastructurii informaționale critice a Rusiei. Și, înainte de toate, ea vizează situația din transporturi, comunicații și energetică. Trecerea la utilizarea softurilor rusești, în aceste domenii, nu se realizează cu destulă eficiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939313