Hot News
Gorbaciov, despre perestroika și căderea Zidului Berlinului
20/10
Un concert-evocare extraordinar, la București
20/10

Putin și Merkel au vorbit despre Ucraina, Siria și Libia

Istanbul, octombrie 2018. Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin/ Foto: TASS

Din inițiativa părții germane, a avut loc o discuție telefonică între președintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat biroul de presă al Kremlinului.
S-a vorbit, din nou, despre Ucraina. Liderii au confirmat importanța îndeplinirii acordurilor de la Minsk și a înțelegerilor convenite în ”format Normandia”. În primul rând, este vorba despre implementarea ”formulei Steinmaier” în legislația ucraineană și delimitarea forțelor și a mijloacelor pe sectoarele convenite, pe linia de contact, în localitățile Zolotoe și Petrovskoe, a precizat Kremlinul. Kievul refuză să își retragă subunitățile și tehnica militară, sub diferite pretexte – se precizează în comunicat.

S-a stabilit continuarea eforturilor, la nivel de consilieri ai liderilor și al conducerii departamentelor de politică externă, în vederea posibilei organizări a unui summit ”în format Normandia”; acesta trebuie să fie atent pregătit și este necesar să se încheie cu rezultate concrete.

În ceea ce privește situația din nord-estul Siriei, Putin a subliniat că ajungerea la o stabilizare de lungă durată și rezistentă este posibilă numai pe baza respectării principiilor unității și integrității teritoriale și trebuie să se țină cont de interesele fiecărui grup etno-confesional al poporului sirian.

“Liderii au abordat, de asemenea, situația din Libia și și-au exprimat intenția de a contribui la detensionarea situației, pentru a sprijini eforturile de mediere întreprinse sub egida ONU, în vederea rezolvării pașnice a conflictului”, a declarat serviciul de presă al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377