Categories: Rusia de azi

Un jurnalist german a comparat viața din Rusia cu cea din Europa

Jurnalistul german Dominik Kalus a arătat, într-un articol pentru site-ul Ostexperte.de, care sunt diferențele din viața cotidiană a rușilor și a europenilor.

Astfel, potrivit spuselor sale, chiar și în Moscova, nu toți cunosc limba engleză. ”Orice vizită într-un supermarket devine un test de stres, la fel ca și orice rugăminte de a fi ajutat, într-un loc public”, scrie autorul materialului, preluat de către agenția RIA Novosti.

De asemenea, el atrage atenția asupra faptul că, spre deosebire de străini, rușii nu zâmbesc. Kalus a constatat că rușilor nu le place să zâmbească doar așa, fără motiv. ”Un zâmbet forțat este considerat a fi grosolănie și falsitate. Dar, este cu atât mai plăcut când ești răsplătit cu un zâmbet adevărat”, subliniază jurnalistul.

Dragostea pentru carte, pentru lectură, reprezintă, în opinia lui Klaus, altă trăsătură distinctivă a rușilor. ”În timp ce, în
Germania, nu prea există oameni care să fi citit Werther (romanul ”Suferințele tânărului Werther” a clasicului german Johann Wolfgang von Goethe – n.r.) de la cap la coadă, rușii își cunosc și își iubesc scriitorii”, arată autorul articolului.

În plus, Rusia se distinge și prin imaginea ”controversată” a femeii, estimează jurnalistul, potrivit căruia, rolurile femeilor și cele ale bărbaților sunt ”cimentate prin tradiție” și nu trebuie măsurate după amploarea feminismului european.

Pe de altă parte, Klaus a constatat cât de răspândit este, în Rusia, sistemul de plată fără numerar. ”Practic, toți rușii achită cu ajutorul cardului bancar”, scrie el. Numerarul este folosit tot mai rar, motiv pentru care pot apărea probleme cu plata și cu primirea restului, avertizează jurnalistului.

În ceea ce privește Internetul – în Rusia, este considerabil mai stabil. ”În timp ce, la o jumătate de oră de München, Internetul lipsește parțial, eu am reșit să prind semnal și să dau liniștit un telefon, cu ajutorul Internetului, chiar și într-un sat de munte din Caucaz”, a detaliat jurnalistul.

Mai mult, în centrul Moscovei, Wi-Fi-ul gratuit este accesibil chiar și în parcuri și la metrou. ”Cei care compară Rusia cu o țară înapoiată din punct de vedere tehnic, trebuie să vină, de urgență, aici”, explică Dominic Klaus.

owner

Recent Posts

Ministerul Apărării: Pierderile armatei ucrainene de la invadarea Regiunii Kursk

Ministerul rus al Apărării a anunțat pierderile înregistrate de armata Ucrainei din momentul invadării Regiunii…

2 ore ago

Înghițirea Canadei dărâmă stereotipurile din politică

Ideile lui Trump privind achiziționarea de teritorii exprimă un gând pe înțelesul tuturor: suveranitatea statului…

3 ore ago

Criza gazelor: Slovacia pune la îndoială susținerea aderării Ucrainei la UE

Partidul slovac Hlas-SD pune la îndoială necesitatea de a continua să susțină primirea Ucrainei în…

21 de ore ago

Daniel Davis: Trump i-a spus clar lui Zelenski că Ucraina nu va intra în NATO

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a spus clar șefului regimului de…

o zi ago

Dispozitiv exploziv, găsit într-o mașinuță de jucărie pe aeroportul din Chișinău

PulsMedia: Explozibilul găsit pe aeroportul din Chișinău a fost trimis din Ucraina Angajații Serviciului vamal…

o zi ago

Ambasada Rusiei în Moldova: Presa a încercat să submineze încrederea în Federația Rusă

Pe fondul sistării livrărilor de gaze în Transnistria, mass-media proguvernamentale din Republica Moldova și Ucraina…

o zi ago

This website uses cookies.