Categories: Rusia de azi

Un jurnalist german a comparat viața din Rusia cu cea din Europa

Jurnalistul german Dominik Kalus a arătat, într-un articol pentru site-ul Ostexperte.de, care sunt diferențele din viața cotidiană a rușilor și a europenilor.

Astfel, potrivit spuselor sale, chiar și în Moscova, nu toți cunosc limba engleză. ”Orice vizită într-un supermarket devine un test de stres, la fel ca și orice rugăminte de a fi ajutat, într-un loc public”, scrie autorul materialului, preluat de către agenția RIA Novosti.

De asemenea, el atrage atenția asupra faptul că, spre deosebire de străini, rușii nu zâmbesc. Kalus a constatat că rușilor nu le place să zâmbească doar așa, fără motiv. ”Un zâmbet forțat este considerat a fi grosolănie și falsitate. Dar, este cu atât mai plăcut când ești răsplătit cu un zâmbet adevărat”, subliniază jurnalistul.

Dragostea pentru carte, pentru lectură, reprezintă, în opinia lui Klaus, altă trăsătură distinctivă a rușilor. ”În timp ce, în
Germania, nu prea există oameni care să fi citit Werther (romanul ”Suferințele tânărului Werther” a clasicului german Johann Wolfgang von Goethe – n.r.) de la cap la coadă, rușii își cunosc și își iubesc scriitorii”, arată autorul articolului.

În plus, Rusia se distinge și prin imaginea ”controversată” a femeii, estimează jurnalistul, potrivit căruia, rolurile femeilor și cele ale bărbaților sunt ”cimentate prin tradiție” și nu trebuie măsurate după amploarea feminismului european.

Pe de altă parte, Klaus a constatat cât de răspândit este, în Rusia, sistemul de plată fără numerar. ”Practic, toți rușii achită cu ajutorul cardului bancar”, scrie el. Numerarul este folosit tot mai rar, motiv pentru care pot apărea probleme cu plata și cu primirea restului, avertizează jurnalistului.

În ceea ce privește Internetul – în Rusia, este considerabil mai stabil. ”În timp ce, la o jumătate de oră de München, Internetul lipsește parțial, eu am reșit să prind semnal și să dau liniștit un telefon, cu ajutorul Internetului, chiar și într-un sat de munte din Caucaz”, a detaliat jurnalistul.

Mai mult, în centrul Moscovei, Wi-Fi-ul gratuit este accesibil chiar și în parcuri și la metrou. ”Cei care compară Rusia cu o țară înapoiată din punct de vedere tehnic, trebuie să vină, de urgență, aici”, explică Dominic Klaus.

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.