Categories: Rusia si lumea

Lavrov: SUA vor să bage zâzanie între Rusia și China

Washingtonul exercită presiuni asupra acelor state care «nu joacă după ”regulile” impuse de el și îndrăznesc să facă o alegere ”incorectă”, în favoarea colaborării cu ”adversarii” Americii», scrie ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei LAVROV (în foto), în articolul ”Lumea la răscruce și sistemul de relații internaționale al viitorului”, publicat în revista ”Rusia în politica globală”, cu prilejul deschiderii celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Articolul a fost postat pe site-ul oficial al MAE rus.

«În sfera economicului, au devenit ”regulă” – barierele protecționiste, pârghiile sancțiunilor, folosirea abuzivă a statutului dolarului ca principal instrument de tranzacționare, asigurarea unor avantaje concurențiale prin alte metode decât cele specifice economiei de piață, aplicarea extrateritorială a legislației naționale a SUA, inclusiv în privința aliaților apropiați», a subliniat șeful diplomației de la Moscova.

”În același timp, colegii noștri americani se străduiesc, din răsputeri, să-i mobilizeze pe aproape toți partenerii lor externi întru descurajarea Rusiei și a Chinei. În același timp, ei nu își ascund dorința de a băga zâzanie între Moscova și Beijing, de a destrăma și distruge asociațiile multinaționale și structurile regionale de integrare din Eurasia și zona Asia-Pacific, care se dezvoltă în afara controlului american”.

”Și, ce avem ca rezultat al unui asemenea comportament american? În politică – destabilizarea fundamentului de drept internațional, creșterea instabilității și nesiguranței, fragmentarea haotică a spațiului global, adâncirea neîncrederii între participanții la viața internațională”, a atras atenția ministrul rus.

”În sfera securității – estomparea liniei dintre metodele non-forță și cele de forță, pentru obținerea obiectivelor de politică externă, militarizarea relațiilor internaționale, creșterea rolului armei nucleare în documentele doctrinare ale SUA, coborârea pragului privind posibilitatea utilizării ei, apariția unor noi focare de conflicte armate, menținerea amenințării teroriste globale, militarizarea spațiului cibernetic”, a continuat Serghei Lavrov, în articolul său.

Potrivit aprecierilor sale, în economia mondială se observă o ”creștere a volatilității, o înăsprire a luptei pentru piețe, pentru resursele energetice și pentru traseele transportului lor, războaie comerciale, destabilizarea sistemului comercial multilateral”. ”Mai trebuie adăugată explozia proceselor migraționiste, adâncirea urii interetnice și interconfesionale”, a constatat ministrul. «Oare ne trebuie o astfel de ordine mondială bazată pe ”reguli”?» – se întreabă, retoric, Serghei Lavrov.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

12 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

20 de ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

21 de ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

23 de ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

23 de ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.