Hot News
Stratfor: Exploatarea Arcticii va confrunta Rusia cu China și cu SUA
28/08
Dislocare disimulată de submarine nucleare
28/08

Cum va acționa Rusia în cazul unui război în Iran

Foto: perepostil.ru

Evgheni Satanovski (în foto), expert politic, specialist în Orientul Mijlociu, a comentat evoluțiile din această regiune, unde situația din jurul Iranului se agravează.

Într-o discuție cu jurnaliștii publicației online FAN, Satanovski a subliniat că, în cazul izbucnirii unui conflict armat între Israel și Iran, Rusia se va ghida după interesele ei naționale. În opinia expertului, chiar dacă există interese, probabilitatea ca Moscova să înceapă să livreze armament Teheranului este foarte mică. ”Dacă, pentru aceste interese, va fi necesară furnizarea de arme iranienilor, nici o problemă. Dar, eu mă îndoiesc (…). Mai ales că Rusia nu are aliați. Iluzia că Iranul este aliatul nostru în Siria, nu mai există”, a afirmat Satanovski.

Analistul a adăugat că Rusia este interesată să stingă acest conflict, pentru că Moscova are interesele ei atât în Iran, cât și în Israel. În același timp, expertul nu s-ar încumeta să definească vreuna dintre aceste țări drept aliați ai Moscovei. Potrivit spuselor sale, pe durata campaniei siriene, Teheranul și-a pierdut demnitatea în ochii conducerii militare și politice a Rusiei.

”Nici măcar nu voi spune mai multe”, a rezumat expertul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938655