Hot News
Vladimir Putin, în Franța
20/08
Testul Macron: No news, good news
20/08

Macron, despre viitorul Rusiei în Europa

19 august 2019. Fort de Bregançon, Franța. Conferința de presă comună a președinților Putin și Macron/ Foto: RIA Novosti

La finalul întrevederii cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit, luni seară, despre perspectivele Rusiei, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Sunt convins că viitorul Rusiei este legat, în totalitate, de Europa”, a scris Macron, pe Twitter. Cred într-o Europă cu întindere de la ”Lisabona la Vladivostok”, a adăugat președintele francez în postarea sa.

El a adăugat că, pe durata discuțiilor purtate, luni, cu Putin, a fost abordată, printre altele și tema incendiilor de pădure din Siberia și topirea ghețurilor veșnice din această regiune. Macron a evidențiat disponibilitatea părților pentru lupta comună împotriva schimbărilor climatice.
RG amintește că Macron l-a invitat pe Putin, la reședința lui de vară, pentru o analiză a marilor dosare internaționale, de la Siria, Libia și Ucraina, la Iran și securitatea Uniunii Europene. Parisul nu a ascuns faptul că întâlnirea trebuia să se desfășoare în ajunul summit-ului G7, programat pentru 24-26 august, la Biarritz.

În acest context, cei doi șefi de stat au discutat despre posibilitatea ca Rusia să se alăture G7 și despre viitorul grupului Normandia – configurație alcătuită din patru state (Rusia, Ucraina, Germania și Franța) și chemată să reglementeze procesul de soluționare a situației din Ucraina.

Rusia trebuie să ”se contopească” cu lumea europeană, a declarat, la întrevederea cu Putin, președintele francez. ”Un concept în care eu cred”, a spus el, îndemnând la revizuirea arhitecturii încrederii între Rusia ș UE, la elaborarea unor metode comune de rezolvare a conflictelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940173