Hot News
Putin: Pericolul generat de retragerea SUA din INF poate fi parat
06/08
Corneliu Vlad: Nord Stream-2 si migrenele depolitizării
06/08

MAE rus: Noile sancțiuni sunt dovada fabricării cazului Skripal

Foto: TASS

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova (în foto), a calificat noile sancțiuni, introduse de SUA împotriva Rusiei, drept dovada faptului că ancheta în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, a fost fabricată.

”Este încă o dovadă, dintre cele mai puternice, că toată povestea despre cei doi Skripal a fost inventată, a fost o provocare”, a spus Zaharova, pentru postul de televiziune Rossia-1. Potrivit spuselor sale, inventată a fost cel puțin acea parte, prezentată de Londra, ca versiune oficială.
”Este o poveste care se discreditează total”, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Cotidianul RBK amintește că, la 2 august, mijloacele de informare în masă au anunțat că președintele SUA, Donald Trump, a semnat decretul cu privire la introducerea unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei, căreia i se impută utilizarea armei chimice pentru otrăvirea lui Serghei și a Iuliei Skripal, în localitatea britanică Sulisbury. Ulterior, Departamentul de stat a precizat că sancțiunile vor intra în vigoare, la 15 zile după ce Congresul va fi informat (în jurul datei de 19 august) și că vor acționa cel puțin un an.

Prin noile măsuri restrictive, Washingtonul dorește să împiedice instituțiile internaționale să acorde Rusiei ajutor tehnic sau financiar, interzicând, totodată, băncilor americane să participe la operațiuni de vânzare a datoriei suverane ( în altă valută decât rubla) și să ofere autorităților ruse credite în altă valută internațională, înăsprind, de asemenea, exporturile de mărfuri și de tehnologii controlate de Ministerul de comerț al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377