Hot News
File de istorie: Otto von Bismarck, despre Rusia și ruși
03/08
”Roskosmos” a publicat imagini prin satelit cu incendiile din Siberia (VIDEO)
03/08

Călătoria cu taxiul, mai avantajoasă decât cu mașina personală

Foto: RIA Novosti

Experții băncii HSBC au calculat că, în următorul deceniu, folosirea taxiului va fi mai avantajoasă decât achiziția unei mașini personale. O concluzie valabilă, în special, pentru oamenii care străbat, cu autoturismul, cel puțin 5400 de kilometri pe an, scrie cotidianul economic ”Kommersant”.

Pentru elaborarea studiului, ca element de comparație s-a luat valoarea unui automobil de calibru mediu – Toyota Camry, alături de prețul carburantului și cheltuielile de întreținere. De asemenea, experții au ținut cont de tarifele medii la taxi și de nivelul de venituri al populației.

Rusia a fost plasată pe primul loc, în funcție de cea mai mică distanță avantajoasă. În India, spre exemplu, pentru a justifica achiziția unei mașini este suficient să străbați 2700 de kilometri pe an, în Marea Britanie – 1.100 kilometri, iar în Germania, doar 811 kilometri.

Potrivit specialiștilor, Rusia este lider din cauza nivelului relativ scăzut al veniturilor populației, a procedurii complicate de cumpărare a unui autoturism personal, dar și din cauza tarifelor relativ mici la taxi. Astfel, media la nivelul țării pentru o călătorie cu taxiul este de numai 130 de ruble/1,8 euro, iar la Moscova, de aproape 350 de ruble/ 4,9 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257