Discrepanța dintre veniturile celor mai bine și a celor mai prost plătiți lucrători din Rusia s-a redus de la 34 la de 13 ori, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”, citând datele unui studiu de dezvoltare regională, elaborat de Universitatea economică Plehanov. Calculul a vizat perioada cuprinsă între anii 2000 – 2019.
”Fără îndoială, rămâne o discrepanță destul de mare, dar, tendința de reducere s-a manifestat în toți acești ultimi ani și sperăm să se mențină și pe viitor”, a declarat șeful laboratorului de metode cantitative al Universității, Elena Egorova.
În opinia experților, reducerea diferenței dintre salarii va contribui la creșterea producției industriale, în special în industria de prelucrare și în cea textilă, în domeniul energiei electrice, metalurgiei, etc. Un factor favorabil îl constituie, de asemenea, nivelul minim al șomajului și reducerea numărului de angajați cu salarii sub nivelul minim de subzistență (potrivit datelor statistice – de șapte ori).
Cotidianul ”Kommersant” amintește că, veniturile reale ale rușilor au scăzut, în prima jumătate a anului, cu 1,3% comparativ cu aceeași perioadă din 2018. Conform datelor Rosstat (Serviciul de statistică, n.r.), 10% dintre cei mai bine plătiți lucrători încasează un salariu mediu de 157.200 de ruble/ 2.236 de euro; la polul opus, acest indicator este de 12.000 de ruble/ 170,7 de euro.
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
Președintele Vladimir Putin a permis cumpărătorilor străini de gaz rusesc să plătească în ruble pentru…
Ilia KRAMNIK, cercetător la Centrul pentru studii de planificare strategică al IMEMO ”E.Primakov” al Academiei…
Creșterea livrărilor de gaz lichefiat în Uniunea Europeană ar putea avea un impact negativ asupra…
Cooperarea dintre Rusia și China constituie un element foarte serios al vieții internaționale, a declarat…
Rachetele pot ajunge în Republicile Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie, Crimeea, parțial în…
This website uses cookies.