Hot News
Lavrov: Rusia nu înțelege încă poziția SUA privind START-III
10/07
Vânzările de medicamente au scăzut
11/07

Rusia vrea să reia legăturile aeriene cu Georgia

Foto: RIA Novosti

Legăturile aeriene dintre Rusia și Georgia ar putea fi restabilite, afirmă cotidianul ”Kommersant”, citând surse din ministrul de Externe de la Moscova.

Interlocutorul publicației a declarat că Moscova este mulțumită de reacția autorităților oficiale de la Tbilisi, la cuvintele necuviincioase rostite de către jurnalistul Gheorghi Gabunia, la adresa președintelui rus, Vladimir Putin.

MAE rus a arătat că, dacă ”rusofobia va înceta în Georgia, iar conducerea țării va fi consecventă”, nu este exclusă reluarea legăturilor aeriene, întrerupte începând din 8 iulie, în baza unui decret semnat, în acest sens, de către președintele Putin, pe fondul valului de proteste anti-ruse, de la Tbilisi.

Mai mult, pe viitor, partea rusă este dispusă să revină la tema privind anularea regimului de vize pentru cetățenii Georgiei. Ministerul a anunțat că, decretul de anulare a vizelor cu Georgia a fost definitivat, înainte ca, la Tbilisi, să izbucnească protestele anti-ruse; mai era nevoie doar de semnarea documentului. Sursa ziarului ”Kommersant” crede că, dacă în perioada următoare, situația se va normaliza, ”totul poate fi readus în actualitate”.

Comentând, în ajun, eventualitatea instituirii de restricții economice împotriva Georgiei, Putin s-a opus ideii, subliniind că nu ar recurge la o astfel de măsură, din respect pentru poporul georgian. De asemenea, liderul de la Kremlin nu a văzut rostul angajării unei urmăriri penale împotriva jurnalistului care l-a jignit.

Șeful diplomației de la Tbilisi, David Zalkaliani, a salutat declarația lui Putin. ”Fără echivoc, decizia președintelui Rusiei este singura ce putea fi luată și este corectă. O decizie pe care nu putem decât să o salutăm”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2890323