Hot News
Vânzările de medicamente au scăzut
11/07
Destinații turistice: Bisericile din Pskov, pe listele UNESCO (VIDEO)
11/07

De ce apelează rușii Serviciul de Ambulanță

Foto: Izvestia

Specialiștii din sistemul de Sănătate al Rusiei au stabilit că, în 2018, 31,5 milioane de cetățeni ai țării au chemat salvarea din cauza unor stări și afecțiuni subite, scrie ”Izvestia”.

Pe locul doi, în topul principalelor motive care au determinat solicitarea ajutorului medical de urgență, se situează traumele, accidentele și toxiinfecțiile alimentare (3,8 milioane).

Alte 3,6 milioane de apeluri au vizat evacuarea medicală, 552.000 au fost cazuri de naștere și de patologie. În total, anul trecut s-au înregistrat 43,9 milioane de solicitări, pentru asistență medicală la domiciliu.

”Izvestia” amintește că, în martie, anul trecut, serviciul de Ambulanță al Moscovei a fost recunoscut ca fiind cel mai operativ din Europa și unul dintre cele mai rapide din lume.

Șeful Departamentului de Sănătate al capitalei Rusiei, Aleksei Hripun, spune că o mașină a salvării ajunge, în medie, cam în opt minute la locul unui accident rutier, în timp ce, pentru transportul unui bolnav, de la domiciliul acestuia până la instituția medicală, este nevoie de 50 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886622