Corneliu Vlad: Putin si Trump redeschid dosarul dezarmării
02/07Ekaterinburg va organiza Universiada de vară din 2023
03/07Americanii au evaluat volumul producției de rachete ”Avangard”
Rusia ar putea produce nu mai mult de 60 de rachete hipersonice ”Avangard”, pentru că sunt costuri de producție foarte ridicate, crede postul de televiziune CNBC.
Potrivit sursei citate, încă de anul trecut, Rusia căuta un furnizor de fibră de carbon, pentru că materialul avut în acel moment la dispoziție, nu rezista la temperaturile ridicate din timpul zborului, la o astfel de viteză. Varianta alternativă pentru un astfel de material, chipurile, nu a fost găsită nici până astăzi.
Alături de alte sisteme de arme rusești, ”Avangard” (unitate dirijată de luptă pentru sisteme de rachetă) a fost prezentată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, la 1 martie anul trecut, în mesajul adresat Parlamentului. Tot atunci, șeful statului anunța că Rusia lucrează la submarine fără pilot și prezenta lansarea rachetei ”Sarmat”, a sistemului hipersonic ”Kinjal” și un laser militar.
Racheta ”Avangard” poate dezvolta o viteză care o face invincibilă pentru sistemele de apărare ale inamicului. La sfârșitul lunii decembrie, noua armă a fost testată. Anul acesta, primul regiment ar fi trebuit să devină operațional. ”Este un mare succes și o mare victorie. Rusia are un nou tip de armă strategică”, declara Vladimir Putin, după reușita testelor.
După cum reiese din materialul CNBC, spionajul SUA consideră că sistemul va fi pregătit pentru folosirea lui în condiții de luptă în anul 2020, ceea ce va însemna un pas important, care va permite Kremlinului să întreacă Statele Unite și China în această privință.
După cum transmite agenția rusă REGNUM, Rusia a început deja producția în serie a sistemului ”Avangard”, la care viteza de zbor a unității hipersonice este mai mare de 20 Mach. În mai, 2019, în cadrul forțelor strategice de rachete, a început crearea primului regiment înarmat cu sistemele ”Avangard”. Acesta va fi desfășurat în regiunea Orenburg și va deveni operativ până la sfârșitul anului 2019.