Categories: Rusia si lumea

Putin a comentat rezultatele summitului G20 de la Osaka și alte probleme din agenda internațională, susținând o conferință de presă

La conferința sa de presă, de la Osaka, președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a declarat mulțumit de rezultatele summitului Grupului celor 20 (G20), deși așteptările erau sceptice.

Președintele a indicat drept un rezultat important confirmarea, de către toți participanții, disponibilității de a lucra la reforma Organizației Mondiale a Comerțului.

Întrebat despre relațiile cu Statele Unite, Putin a afirmat că nu va cere Washingtonului să anuleze sancțiunile împotriva Rusiei, dar, dacă se va întâmpla, va răspunde cu aceeași monedă. ”Cred că ambele părți înțeleg că trebuie să se iasă, într-un fel sau altul, din situația creată, la fel cum și cu partenerii și colegii noștri din Marea Britanie trebuie corectat oarecum; trebuie găsită forța interioară de a întoarce pagina, de a merge mai departe. La fel și în relațiile cu Statele Unite”.

În acest context, șeful statului rus a subliniat că volumul relațiilor economice și comerciale dintre Rusia și SUA este foarte modest, în jur de 25 de miliarde de dolari, în condițiile în care, o dezvoltare de succes a acestor relații, ar însemna o creștere a locurilor de muncă în SUA, ceea ce își dorește inclusiv președintele Trump.

Referindu-se la întrevederea cu premierul Marii Britanii, Theresa May, Putin a declarat că relațiile plenare dintre Rusia și Marea
Britanie nu trebuie oprite pe fondul cazului Skripal. Putin și May s-au întâlnit în marja summitului G20. După întrevedere, biroul de presă al premierului britanic a publicat o declarație, potrivit căreia May i-a spus lui Putin că nu se poate pune problema normalizării relațiilor dintre cele două țări, atâta timp cât Rusia nu va pune capăt ”amestecului ostil” în treburile altor țări, dezinformării și atacurilor cibernetice.

Legat de acest subiect, Putin a arătat, răspunzând unei întrebări, că Rusia nu are intenții agresive față de nici o țară și că existența unor asemenea intenții este o iluzie.

În ceea ce privește declarația lui Elton John, referitoare la interviul acordat de Putin cotidianului Financial Times (cântărețul britanic l-a acuzat pe Putin de ipocrizie), liderul de la Kremlin a subliniat că în Rusia nimeni nu prigonește persoanele cu orientare sexuală netradițională, dar, că există o lege, care interzice propaganda homosexuală printre minori. ”Sunt copii încă, așa că haideți să-i lăsăm să crească în liniște și să decidă singuri cine sunt ei”, a spus Putin, adăugând că membrii comunității LGBT n-ar trebuie să-și impună valorile în mod atât de agresiv. ”Trebuie să respecte și interesele altora”, a remarcat președintele.

Pe de altă parte, Putin a anunțat că, la întâlnirea cu premierul Japoniei, Sindzo Abe, a fost dezbătută chestiunea privind Tratatul de pace dintre Rusia și Japonia. ”Firește că am analizat chestiunile referitoare la Tratatul de pace; am constatat, într-o notă pozitivă, că miniștrii de externe ai celor două țări au stabilit un dialog substanțial pe această temă, complexă și sensibilă pentru ambele state”, a spus președintele rus. ”Acest dialog va continua”, a adăugat Putin.

El a precizat, de asemenea, că mai sunt, încă, multe de făcut pentru a ridica relațiilor ruso-japoneze la un nou nivel calitativ, iar succesul acestor eforturi vor contribui la consolidarea încrederii și a bunei vecinătăți dintre popoarele Rusiei și cel al Japoniei.

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

8 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

10 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.