Hot News
Șeful OMV, despre soarta Nord Stream-2
27/06
Rusia a răspuns la ultimatumul NATO
27/06

Sancțiunile SUA. Mediul de afaceri german și-a calculat pierderile

Pierderile suferite de companiile germane, din cauza sancțiunilor americane împotriva Rusiei, se cifrează, în total, la miliarde și miliarde de euro. Doar datele unui sondaj realizat de Camera de Comerț Ruso-Germană, la care au participat 141 de întreprinderi, membre ale organizației, arată pierderi de 1,1 miliarde de euro.

”75 de companii, care au anunțat pierderi, au făcut și o estimare exactă a acestora. În total, ele au pierdut, din cauza sancțiunilor americane împotriva Rusiei, 1,1 miliarde de euro”, se arată, în documentele Camerei de Comerț Ruso-Germană.

În același timp, 41% dintre repondenți nu au condiționat eventuale pierderi sau avantaje financiare de respectivele sancțiuni. Totodată, 28% dintre companii au estimat pierderile până la 1 milion de euro, 22% – până la 10 milioane. 5% dintre companiile chestionate au pierdut, din cauza sancțiunilor americane, până la 50 milioane de euro, 2% – până la 100 de milioane de euro, 1% – până la 500 milioane.

Cu toate acestea, actualele sancțiuni americane și pericolul extinderii lor nu pot determina companiile germane să renunțe la afaceri în Rusia. ”Mai mult de jumătate dintre repondenți (63%) nu intenționează să-și reducă activitatea în Rusia”, subliniază instituția citată. La sfârșitul anului trecut, astfel de companii erau 53%, scrie agenția TASS.

Potrivit datelor statistice ale autorităților germane, investițiile directe ale RFG în Rusia, în 2018, au depășit suma de 3 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un record pentru ultimii ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945774