Hot News
Rusia a răspuns la ultimatumul NATO
27/06
Delegații din șapte țări au părăsit sesiunea APCE din cauza Rusiei
28/06

Putin și Trump se vor întâlni la Osaka

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa la summitul G20, ce-și va desfășura lucrările în zilele de 28 și 29 iunie, în orașul japonez Osaka. Vineri, liderul rus se va întâlni cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, cu premierul Marii Britanii, Theresa May și cu alți colegi.

”Discuțiile cu Trump vor începe în jurul orei 14”, a anunțat consilierul prezidențial Iuri Ușakov, citat de presa rusă. Potrivit spuselor sale, întâlnirea se va desfășura în zona de negocieri amenajată pentru cei doi demnitari, într-o încăpere stabilita de partea americană. Conform programului, Putin și Trump au la dispoziție cel puțin o oră. ”Dar, cum va fi, este greu de spus”, a răspuns Ușakov la întrebările jurnaliștilor, curioși să afle, de asemenea, care va fi formatul întrevederii. ”Discuțiile se vor purta cu participarea echipelor”, a precizat Ușakov, arătând că fiecare parte va avea cam patru-cinci reprezentanți.

Agenda discuțiilor este amplă. ”Starea generală a afacerilor bilaterale, stabilitatea strategică, numeroasele conflicte regionale. Aici este vorba despre Siria, despre Afganistan, Ucraina și despre Venezuela. Firește, problema Iranului, și așa mai departe”, a enumerat consilierul prezidențial, dând de înțeles că ordinea de zi ar putea suferi modificări pe parcursul întrevederii. ”Multe vor depinde de cei doi lideri, de felul în care va decurge dialogul lor”, a explicat oficialul de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945587