Hot News
Propunerea Rusiei privind războiul nuclear, ignorată de SUA
20/04
Turcia ar putea achiziționa avioane rusești, Su-57
21/04

De ce își modernizează Rusia Flota din Marea Neagră

Foto: TASS

Rusia procedează la modernizarea forțelor sale din Marea Neagră, ținând cont de apropierea infrastructurii NATO de țărmurile ei și de necesitatea, cât se poate de reală, de întărire a securității, a declarat pentru agenția TASS ministrul adjunct al afacerilor externe, Aleksandr Grușko.

”Firește că procedăm la modernizarea forțelor și a mijloacelor noastre, ținând cont de faptul că infrastructura NATO se apropie de țărmurile noastre, dar toate aceste eforturi sunt absolut adecvate și proporționale cu necesitățile reale în planul consolidării securității”, a spus diplomatul.

El a adăugat că Rusia urmărește cu atenție proiectele de infrastructură ale Alianței Nord-Atlantice, care se realizează în România și Bulgaria, dar și încercările NATO de a crea acolo puncte de susținere și de a desfășura forțe suplimentare. ”La toate acestea vom reacționa în virtutea convingerii noastre despre ce trebuie făcut pentru a asigura interesele noastre din domeniul apărării și al securității”, a continuat oficialul rus. ”Faptul că se va face, nu există nici un fel de dubii”.

În același timp, Grușko a arătat că Alianța Nord-Atlantică încearcă să demonizeze prezența militară a Rusiei în Marea Neagră. ”În linii mari, nu s-a schimbat nimic. De 200 de ani, Flota din Marea Neagră a fost și este acolo, inclusiv în perioada în care Crimeea a fost ucraineană. Flota nu înseamnă numai nave de suprafață și submarine, ea reprezintă și infanterie și apărarea de coastă și o componentă aeriană foarte puternică. Nu s-a schimbat nici calitatea prezenței noastre militare în Marea Neagră”, a adăugat Grușko.

În opinia lui Grușko, cerând țărilor NATO să-și majoreze cheltuielile militare, SUA încearcă să le impună să cumpere tehnică militară americană în locul celei rusești, care încă mai există în armatele multor state ale Alianței. ”Probabil că aproape jumătate dintre armatele țărilor NATO continuă să meargă și să zboare cu tehnică rusească”, a apreciat diplomatul în interviul pentru TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373