Hot News
Rusia a răspuns la sancțiunile ucrainene
18/04
Grupul GAZ a cerut ajutor financiar statului
19/04

La cinema, numai cu buletinul

Foto: RIA Novosti

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în lectură finală, un proiect de lege care interzice difuzarea de produse de informare nocive pentru copii. Printre altele, actul normativ vizează și vânzarea de bilele la cinema, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Conform textului, casierii trebuie să solicite acte de identitate, dacă au dubii că vârsta spectatorului nu corespunde categoriei ”18+” în care este inclus filmul. Aceste măsuri vizează, în egală măsură, spectacolele, dar și produsele tipărite din biblioteci.

De asemenea, se interzice vânzarea produselor care conțin informații interzise pentru copii și care se pot obține de la aparatele automate.

La fel, în clipurile de promovare a filmelor din categoria ”18+” se interzice folosirea fragmentelor care pot conține informații interzise copiilor, chiar dacă respectivele realizări cinematografice se adresează unui public inclus într-o categorie de vârstă mai mică.

Legea adoptată de deputații ruși, interzice, totodată, ca materialele informative, care pot dăuna copiilor, să fie amplasate sau vândute la o distanță mai mică de 100 de metri față de teritoriile destinate instituțiilor pentru copii. Este vorba de policlinicile de pediatrie, de organizații sportive și de recreere, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376