Hot News
Consilierul lui Trump pentru Rusia a sosit la Moscova, într-o vizită neanunțată
18/04
La cinema, numai cu buletinul
19/04

Rusia a răspuns la sancțiunile ucrainene

Foto: RIA Novosti

Petrolul, cărbunele și produsele petroliere vor putea fi livrate din Rusia către Ucraina numai cu aprobare. Cu trei zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, din 21 aprilie, premierul rus, Dmitri Medvedev, a extins și lista produselor ucrainene care nu vor mai putea fi exportate în Rusia, scrie cotidianul RBK.

Premierul Dmitri Medvedev a anunțat introducerea de noi restricții în comerțul cu Ucraina. Astfel, începând cu 1 unie, în această țară, se interzic exporturile de petrol, produse petroliere și cărbune, care vor putea fi, totuși, livrate doar în baza unei aprobări speciale.

Medvedev a anunțat, de asemenea, extinderea listei cu bunuri ucrainene care nu vor mai putea fi exportate pe teritoriul Rusiei. ”Extindem interdicția privind importul în Rusia a anumitor tipuri de bunuri. Această măsură va afecta produsele ucrainene de inginerie, industria ușoară, prelucrarea metalelor, a căror valoare s-a ridicat anul trecut la aproape 250 de milioane de dolari”, a spus Medvedev.

Premierul a arătat că introducerea noilor restricții sunt răspuns la acțiunile ostile ale Kievului. RBK amintește că, la 10 aprilie, Guvernul ucrainean a lărgit lista mărfurilor care nu mai pot fi importate din Rusia, adăugând recipientele din sticlă, formalina, echipamentele pentru dispozitivele de automatizare a căilor ferate etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373