Hot News
Un grup rock format din roboți
18/04
Consilierul lui Trump pentru Rusia a sosit la Moscova, într-o vizită neanunțată
18/04

Domeniile de afaceri preferate de ruși

Foto: iStock

În Rusia, cele mai populare afaceri mici vizează deschiderea unui magazin propriu, a unei întreprinderi agricole, a unei linii de producție pentru diferite mărfuri, a unei cafenele sau a unui restaurant, scrie Rossiiskaia Gazeta.

Este concluzia experților Universității de Finanțe de pe lângă Guvernul Rusiei, care au derulat, din iarna anului trecut, până în această primăvară, o serie de sondaje sociologice, în mai multe orașe mari și mijlocii.

Studiul a arătat că aproape 10% din populația orașelor mari și mijlocii dețin în proprietate întreprinderi mici. Autorii raportului subliniază, totodată, că, în ultimii opt ani, cota celor care derulează afaceri proprii nu a suferit modificări: din 2011, această pondere a oscilat în limitele a 8-13%. Alte 11% intenționează să-și deschidă o firmă proprie în următoarele 12-24 de luni.

Cei mai mulți proprietari de afaceri trăiesc în Vorojen, Briansk, Penza, Belgorod, Volgograd, Stavropol, Rostov pe Don, Lipețk, Saratov (zona central și sudică a părții europene). Și-au propus să înceapă o afacere proprie locuitorii din Toliatti, Sankt-Petersburg, Kaliningrad, Moscova, Surgut, Ekaterinburg, Sevastopol și Ufa.

Potrivit studiului, cel puțin 41,6% dintre participanții la sondaje au declarat că localitatea lor oferă numeroase oportunități pentru crearea și dezvoltarea unei afaceri proprii. Cei mai mulțumiți de mediul de afaceri din orașul lor sunt locuitorii din Sankt-Petersburg, Moscova, Himki și Balașiha (Regiunea Moscova), Nijnevartovsk, Ekaterinburg, Novosibirsk, Kazan. Repondenții au indicat, totodată, susținerea autorităților locale în formarea unui mediu de antreprenoriat confortabil.

Cele mai populare tipuri de afaceri mici sunt magazinele, fermele agricole, cafenelele, cofetăriile și patiseriile, pizzeriile, barurile și cluburile, berăriile, saloanele de înfrumusețare, firmele de construcții, service-urile auto, brutăriile, școlile și grădinițele private.

Dintre magazine, cele mai populare sunt cele care comercializează articole de îmbrăcăminte, produse alimentare, flori, produse pentru copii și jucării, bere. Pe partea de producție, rușii înființează, de cele mai multe ori, ateliere de croitorie, de confecționare a produselor din hârtie, gresie, dar și din plastic.

Totuși, fiecare oraș are, se pare, afaceri favorite. Astfel, în Simferopol, Sevastopol (Crimeea) și Habarovsk (Orientul Îndepărtat) merge foarte bine comerțul. În schimb, în Mahacikala, Vladikavkaz (zona caucazeană), Lipețk, Orel, Kazan (zona central, europeană), oamenii preferă fermele agricole. Cafenele și patiseriile sunt la modă în Vologda, Sevastopol, Novokuznețk, Magnitogorsk și Smolensk, notează Rossiiskaia Gazeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373