Elevilor care visează, în viitor, să ocupe o funcție de răspundere, premierul Dmitri Medvedev le recomandă să muncească mult, să citească literatură clasică, să învețe să-și asume deciziile și responsabilitatea pentru ele, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.
Șeful Guvernului rus a vizitat, miercuri, Salonul Internațional al Învățământului din Moscova, aflat la a șasea ediție și care, de-a lungul timpului, a devenit o platformă de dezbatere pe teme privind căile de dezvoltare a domeniului, dar și a tehnologiilor de învățământ. Anul aceasta, evenimentul a reunit nu numai reprezentanți din toate regiunile Federației Ruse, dar și din 20 de țări ale lumii, precum și peste 1000 de experți.
Adresându-se elevilor, în cadrul tradiționalei ore deschise, ”PoieKTOria”, premierul Dmitri Medvedev a recunoscut că, inițial, i-a plăcut să meargă la școală dar că, după o anumită vârstă, interesul lui s-a stins. ”Prin clasa a X-a am avut, la una dintre materii, pentru un trimestru, chiar nota doi. Până la sfârșitul anului școlar, am reparat situația și nu mai aveam nici măcar note de trei (în Rusia se aplică sistemul de notare de la 1 la 5, n.r.). Esențial este să ai voință și să termini cu succes școala”, a concluzionat Medvedev.
Potrivit spuselor sale, un șef poate avea orice pregătire. Totul depinde de ce anume vrea respectiva persoană să conducă. Pentru un serviciu la stat, de preferat este dreptul sau științele economice, iar pentru a juca în filme este nevoie de alte cunoștințe.
În același timp, premierul a avertizat în legătură cu lecturarea acelor cărți moderne, inclusiv inovative, unde tot felul de experți dezvăluie secretele managementului. ”Ele nu provoacă decât o harababură în cap. Trebuie citită literatura bună, clasică, autohtonă și străină”, este convins Dmitri Medvedev.
Un șef bun ajungi treptat. După ce a terminat facultatea, Medvedev a făcut primii pași în profesie și a condus colective mici de colaboratori. ”Trebuie să te dezvolți treptat. Nu poți începe conducând un număr mare de oameni. Trebuie să o iei încet, să crești, pentru că numai așa poți dobândi deprinderi, calificare”, a spus șeful Guvernului.
Cel mai bun sfat pe care vrea să-l dea celor care vor să devină buni conducători sau întreprinzători este simplu: ”Trebuie multă muncă și atunci totul va ieși”. În activitatea lui, orice șef se va confrunta inevitabil cu problema alegerii. Dacă i se pare că nu există o soluție bună, atunci trebuie să alegi răul cel mai mic”, a îndemnat Dmitri Medvedev.
Da, având o asemenea determinare, ar fi bine să știi să ai și responsabilitate. Mai ales că orice șef mai și greșește. ”Cea mai importantă calitate – un șef trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile pe care le adoptă”, le-a spus premierul elevilor.
La ora deschisă, ”ProieKTOria”, au mai participat guvernatorul Regiunii Novgorod, Andrei Nikitin, directorul general al companiei Yandex, Elena Bunina și tehnicianul principal a echipei naționale de fotbal, Stanislav Cercesov.
Președintele rus Vladimir Putin a lansat traficul pe o autostradă între Ținutul Krasnodar și Crimeea…
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
Bulgaria nu va semna cu Ucraina acordul de cooperare în domeniul securității și se va…
This website uses cookies.