Categories: Turism

Plan de dezvoltare a turismului în Rusia

Ministerul dezvoltării Economiei Rusiei a elaborat strategia de dezvoltare a turismului în Rusia, anunță cotidianul economic ”Vedomosti”, care a intrat în posesia respectivului document.

Pentru susținerea acestui domeniu, vor putea fi alocate, până în 2024, aproximativ 100 de miliarde de ruble (1,4 miliarde de euro). ”Ministerul dezvoltării Economiei a pregătit o foaie de parcurs a strategiei de dezvoltare a industriei turismului în următorii șase ani. Finanțarea, până în anul 2024, ar putea ajunge la 100 miliarde de ruble”. Este o sumă aflată în dezbatere, au precizat pentru ”Vedomosti” surse din interiorul instituției menționate mai sus.

Cotidianul amintește o recentă declarația a ministrului Dezvoltării Economiei, Maksim Oreșkin, potrivit căruia exportul de servicii turistice în Rusia se ridică, în prezent, la 9 miliarde de dolari, dar ar putea depăși 20 de miliarde peste 5-6 ani.

Potrivit aceleiași publicații, elementul prioritar va fi dezvoltarea ”punctelor de atracție” a turiștilor. Palier împărțit în câteva categorii: nivelul cel mai ridicat va fi acordat locurilor recunoscute pe plan internațional, precum Moscova, Sankt-Petersburg, Vladivostok. Statutul ”Unic” va fi acordat zonelor Baikal și Kamciatka. ”În cazul primei categorii este ușor de eliminat barierele, pentru a doua este nevoie de investiții în infrastructură”, scrie ”Vedomosti”.

Împreună cu mediul de afaceri, experți, arhitecți și specialiști în marketing, regiunile vor crea conceptul unui brand comun, un plan complex de dezvoltare, standarde de ospitalitate și de calitate a serviciilor. Pentru respectarea standardelor acestui brand comun, mediul de afaceri va beneficia de măsuri suplimentare de susținere și includerea în programe de promovare pe plan național și internațional.

Printre măsurile preconizate, se analizează eliberarea de impozit pe terenuri și reducerea impozitului pe patrimoniu pe durata realizării proiectului de investiții, accelerarea amortizării cheltuielilor esențiale. Altă măsură este o creditare cu o dobândă de sub 3% pentru hoteluri.

owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.