Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a cerut NATO și UE să recunoască intrarea Crimeii în componența Rusiei și să accepte faptul că locuitorii Crimeii au făcut în mod conștient alegerea lor.
Declarația respectivă este publicată pe site-ul web al Ministerului de Externe.
Misiunea diplomatică a remarcat faptul că opinia publică occidentală nu înțelege ceea ce doresc locuitorii peninsulei. Potrivit Ministerului de Externe, Uniunea Europeană nu vrea să vadă îmbunătățirea nivelului de trai în regiune și încearcă să „acumuleze puncte politice”, criticând ceea ce se întâmplă în Crimeea.
„Ar fi de dorit ca UE și NATO să nu mai se angajeze în jocurile politice și să asculte în cele din urmă vocea poporului din Crimeea. Este timpul să fie recunoscută alegerea democratică făcută de populația din Crimeea și Sevastopol și să fie luate în considerație schimbările pozitive din viața ei în cadrul Federației Ruse, așa cum au făcut deja mulți reprezentanți neafiliați ai cercurilor publice și politice ale țărilor occidentale „, au concluzionat diplomații ruși.
La 18 martie, cu ocazia celei de-a cincea aniversări ale aderării Crimeii la Rusia, NATO a cerut Moscovei să returneze regiunea sub controlul Kievului. Alianța este preocupată de încălcarea drepturilor omului în peninsula, în raport cu minoritățile naționale și condamnă creșterea puterii militare rusești, construirea Podului Crimeii și arestarea marinarilor ucraineni în urma incidentului din strâmtoarea Kerci din noiembrie 2018.
Crimeea a devenit parte a Rusiei la 18 martie 2014, ca urmare a unui referendum. Kievul nu recunoaște rezultatele votului și numește peninsula drept ”teritoriul ocupat”. Moscova insistă asupra faptului că procedura a fost conformă cu dreptul internațional.
Discursul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor Externe al Federației Ruse, în cadrul conferinței de presă…
Președinția poloneză a Uniunii Europene a început prost, ea trebuie ”încălzită la microunde” pentru a…
Decodificarea cutiilor negre ale avionului Azerbaijan Airlines (AZAL) nu confirmă unele dintre concluziile preliminare prezentate…
Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti Ucraina își poate înceta existența ca stat în 2025, a…
Fostul cancelar german Angela Merkel și fostul președinte francez Francois Hollande (în imagine) au ignorat…
Fostul europarlamentar irlandez Mick Wallace i-a cerut liderului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, să…
This website uses cookies.