Vladimir Cijov: Dreptul internațional, în pericol
06/03Propunerea Rusiei ”pentru liniștea generală”
06/03Ce părere are mediul de afaceri despre inteligența artificială
Șefii companiilor ruse sunt considerabil mai loiali față de inteligența artificială și o implementează mai activ comparativ cu colegii lor din Statele Unite și din Europa, este concluzia studiului elaborat de Microsoft sub denumirea ”Liderii din business în epoca inteligenței artificiale”.
Ponderea șefilor companiilor ruse care se ocupă intens de implementarea inteligenței artificiale în procesele de muncă și au inclus deja tehnologia în strategia companiei, este de 30%. Este cel mai ridicat indicator printre țările unde s-a efectuat studiul, respectiv Franța, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite. Indicatorul mediu în aceste state este de 22,3%. La sondaj au participat câte 100 de șefi de companii cu peste 250 de angajați din fiecare țară.
Managerii ruși s-au dovedit mai practici în chestiuni privind utilizarea inteligenței artificiale în business față de colegii lor din străinătate, indicând, dintre marile priorități privind folosirea tehnologiilor, stabilirea obiectivelor corecte (32%), elaborarea unor idei de afaceri (26%), identificarea de noi oportunități ale pieței (25%) și adoptarea de decizii (23%).
Studiul arată, de asemenea, că 73% dintre șefii ruși au o atitudine pozitivă față de tehnologiile inteligenței artificiale, considerând că ea îi poate ajuta în gestionarea activității. 90% dintre manageri sunt dispuși să învețe pentru a folosi mai eficient inteligența artificială (la nivel mondial, acest indicator este de 67,3%). În același timp, 30% dintre ei sunt gata să acorde timpul necesar adaptării la noile condiții de muncă (20,3%), scrie TASS.
În același timp, 65% dintre managerii din Rusia sunt de părere că responsabilitatea pentru etica utilizării inteligenței artificiale revine șefilor de companii. Un punct de vedere care, la nivel global, este împărtășit de 53,9% dintre manageri.