Hot News
Deputații, pedepsiți pentru informații incorecte
20/02
Putin a comparat crearea rachetei „Avangard” cu lansarea primului satelit
20/02

Președintele Putin: Rusia este obligată să meargă doar înainte. Fragmente din mesajul adresat Adunării Federale

Foto: TASS

Președintele Federației ruse, Vladimir Putin, a declarat că Rusia trebuie să meargă doar înainte, accelerând ritmul dezvoltării sale.
”Suntem obligați să mergem numai și numai înainte, accelerând constant ritmul acestei evoluții”, a declarat șeful statului în mesajul său adresat Adunării Federale.

Președintele a avertizat că guvernul este primul responsabil de schimbările în mai bine din țară.
”Oamenii nu pot fi mințiți, ei simt imediat ipocrizia, lipsa de respect față de sine și orice nedreptate, pe ei prea puțin îi interesează păienjenișul birocratic, hârțogăraia. Pentru oameni contează ce se face la modul concret și cum acest lucru le îmbunătățește lor viața, viața familiilor lor, și nu cândva, ci acum”, a declarat Putin, citat de agenția TASS.

Șeful statului a subliniat: ”Nu trebuie să repetăm greșelilor deceniilor trecute, așteptând venirea comunismului, situația trebuie îmbunătățită acum, imediat”. El a arătat că ”munca puterii executive la toate nivelurile trebuie să funcționeze impecabil, să fie consistentă, energică”. ”Este obligația Guvernului Federației Ruse să imprime acest ton”, a afirmat președintele.

El a cerut cabinetului să prezinte propuneri de stimulare, inclusiv în domeniul facilităților fiscale, pentru investitorii privați în start-up-uri.

Să mai renunțăm la birocrație

Serviciile oferite de stat cetățenilor țării trebuie eliberate de birocrația inutilă până la sfârșitul anului 2020, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul său către Parlament.

”Totul trebuie să se desfășoare fără anunțuri suplimentare, fără alte hârtii, fără mersul în tot felul de instanțe. Până la sfârșitul anului 2020 toate serviciile cheie ale statului trebuie aduse în acest format productiv, când este suficient ca cineva să trimită o solicitare pentru un anumit serviciu, iar sistemul trebuie să rezolve restul independent, automat”, a spus Putin.

În același timp, președintele a avertizat că funcționarii care nu sunt capabili să lucreze într-un ritm susținut pentru îndeplinirea planurilor de dezvoltare a țării, trebuie să-și părăsească posturile.

”Dacă unii preferă să lucreze în dorul lelii, fără să depună efort, evitând inițiative și responsabilități, mai bine să plece imediat”, a lansat șeful statului. ”Am tot auzit că acolo nu se poate, că aici e prea complicat, că acolo ștacheta e prea ridicată, că nu merge. Cu o asemenea stare de spirit mai bine nu te apropii de un asemenea loc de muncă”, a adăugat Putin, citat de agenția TASS.

Condiții moderne în toate școlile din Rusia

În următorii doi ani, în toate școlile din Rusia trebuie asigurate condiții moderne de studiu, a cerut președintele Vladimir Putin.

”Ponderea școlilor cu condiții moderne de studiu a crescut de la 12% în anul 2000, la 85% în 2018. Mai sunt însă aproximativ 200.000 de copii care învață în școli unde nu există încălzire normală, apă curentă și canalizare, adică mai puțin de 1,5% dintre elevi. Iar când părinții lor văd aceste condiții, toate vorbele despre dreptate, despre drepturi și posibilități egale îi vor scoate din sărite pe acești oameni. Atrag atenția șefilor de regiuni unde încă mai sunt astfel de școli: în doi ani, problema trebuie rezolvată în totalitate”, a afirmat Putin.

Președintele a mai spus că internetul de mare viteză trebuie introdus în toate școlile din Rusia până la sfârșitul anului 2021. ”Avem misiuni de un nivel nou – până la sfârșitul anului 2021, toate școlile din Rusia trebuie să dispune nu numai de acces la rețea, ci la internet de mare viteză”, a subliniat Putin.

Potrivit afirmațiilor sale, comparativ cu indicatorii din 2006, viteza de internet trebuie să crească de sute de ori. Șeful statului a arătat că numai așa elevii și cadrele didactice vor avea acces la lecțiile unor profesori cunoscuți, se vor putea pregăti mai eficient pentru concursuri și olimpiade, realizând, totodată, proiecte comune între instituțiile de învățământ din diferite regiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931375