Ambasadorul Statelor Unite în Rusia, John Huntsman a propus organizarea unui nou summit al președinților celor două țări în cosmos. Sugestia a fost lansată cu ocazia recepției organizate miercuri, la Moscova, de reprezentanța diplomatică a Germaniei în onoarea misiunii Stației Spațiale Internaționale, revenită recent pe Pământ.
”Recomandarea mea pentru NASA este ca următoarea întâlnire la nivel înalt SUA-Rusia să se desfășoare în cosmos – a propus, glumind, diplomatul american. Pentru că, atunci când vom reuși să depășim gravitația terestră, vom avea sentimentul că, pentru noi, nimic nu este imposibil”.
”Când ești în spațiu nu vezi decât frumusețea naturii și nimic altceva decât dorința de a proteja umanitatea”, a adăugat ambasadorul SUA.
Potrivit spuselor sale, de 20 de ani, Rusia și Statele Unite trimit în spațiu echipaje comune de trei-patru ori pe an. ”În vremuri bune sau mai puțin bune, împreună am rezolvat cele mai dificile misiuni pentru omenire – zborurile în cosmos. Și am făcut-o cu succes”, a subliniat Huntsman.
Pe de altă parte, el consideră că lansarea rachetei Soiuz MS-09, unde a fost descoperită o fisură și activitatea echipajului în condițiile problemelor apărute contribuie substanțial la depășirea barierelor politice pe Pământ.
Echipajul navei Soiuz MS-09 – cosmonautul rus Serghei Prokopiev, alături de astronauții Agenției Spațiale Europene, germanul Alexander Gerst, și ai NASA, americana Serena Chancellor, s-au aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) din 6 iunie până în 20 decembrie 2018. Pe durata misiunii s-a întâmplat unul dintre cele mai misterioase evenimente din istoria cosmonauticii pilotate – apariția unei fisuri în corpul stației.
”Nu s-a spus cât de importantă a fost cosmonautica pilotată și cât de important a fost acest zbor pentru depășirea barierelor politice și pentru îmbunătățirea înțelegerii reciproce”, a spus Huntsman adresându-se echipajului cu prilejul recepției festive.
Pe ISS, scurgerea de oxigen a fost constatată în 30 august. Cum scăderea presiunii a fost neînsemnată, echipajul a fost pus la curent în dimineața zilei următoare. Ulterior, s-a stabilit unde este fisura sau, mai precis, gaura – la capsula spațială Soiuz MS-09. Defecțiunea a fost depistată de Gerst. Spre seara aceleiași zile, gaura a fost astupată.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.