Categories: Turism

Cum se reinventează turismul în Rusia

Odihna în Rusia poate fi promovată în străinătate, iar turiștii ruși trebuie reorientați spre țara lor, a declarat ministrul dezvoltării economice, Maksim Oreșkin, prezentând-o pe Zarina Doguzova, noul șef al agenției ”Rosturism”, care ar urma să rezolve aceste probleme, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Acum, rușii cheltuie anual pe excursii în străinătate cam 30 de miliarde de dolari, bani care ar trebui să lucreze în interiorul țării. ”Acest lucru trebuie realizat nu prin măsuri restrictive, ci prin creșterea calității serviciilor pe acele segmente ale industriei turismului de care dispune Rusia. Adică odihna în Rusia trebuie să devină mai confortabilă, mai comodă, mai avantajoasă și mai dorită”, a spus Oreșkin.

Creșterea calității serviciilor ruse de turism trebuie să ajute și la atragerea străinilor. În prezent, turiștii de peste hotare aduc în Rusia în jur de 10 miliarde de dolari pe an. O cifră care poate fi dublată. Sunt obiectivele înscrise în proiectul național ”Cooperarea internațională și exportul”, a adăugat șeful Ministerului dezvoltării economice.

Noul șef al ”Rosturism”-ului susține că aceste obiective pot fi îndeplinite. ”Potențialul turistic al Rusiei este uriaș și de necuprins, la fel cum și țara noastră este mare și de necuprins. Datoria noastră este de a deschide la maxim acest potențial și de a-l exploata”, a spus Zarina Doguzova. Străinii trebuie să-și amintească imediat de Rusia când își planifică o călătorie, iar rușii trebuie să arate cu plăcere copiilor lor cele mai interesante colțuri ale țării noastre și să-și dorească un weekend prelungit în regiunea vecină, nu în țara vecină. Asta se va întâmpla, desigur, nu mâine, dar așa trebuie să fie și așa va fi”, a subliniat Doguzova, numită în această funcție de premierul Dmitri Medvedev în 7 februarie.

Anterior, Doguzova a lucrat în administrația prezidențială ca șef al departamentului de organizare a marilor evenimente internaționale. Zarina nu este străină de industria turismului. Anul trecut, la pregătirea campionatului mondial de fotbal, ea s-a ocupat de partea de analiză și informații.

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.