Categories: România - Rusia

Ambasadorul Valeri Kuzmin: Pentru îmbunătățirea relațiilor ruso-române este necesară voința politică din ambele părți

”Dacă încercăm să formulăm pe scurt ceea ce este necesar pentru îmbunătățirea relațiilor ruso-române, devine clar că aceasta este, înainte de toate, o voință politică manifestată de ambele părți”, a declarat Valeri Kuzmin, Ambasadorul Exraordinar și Plenipotențial al Federației Ruse în România în cadrul conferinței de presă, răspunzând la întrebarea corespondentului portalului ”Vești din Rusia” cu privire la viitorul relațiilor bilaterale. Întâlnirea cu presa de ieri, 7 februarie, a fost organizată cu ocazia Zilei Diplomatului din Rusia (10 februarie).

Rezumând rezultatele anului diplomatic 2018, când în Rusia și în România s-au desfășurat numeroase evenimente dedicate celei de-a 140-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, Valeri Kuzmin a subliniat că, având în vedere tradițiile bune ale relațiilor ruso-române, acestea, în prezent, „ar putea fi mult mai bune”.

”În 2016, când mă pregăteam să plec la București în calitate de ambasador, a povestit diplomatul rus, mesajul pe care l-am primit din partea ministrului meu și a președintelui era următorul: ei nu mi-au promis o viață ușoară. Și principalul gând pe care îl am și cu care am venit aici este că trebuie să lucrăm! Misiunea mea este să promovez dezvoltarea unor relații mai bune între țările noastre”.

Vorbind despre trecutul și viitorul relațiilor româno-ruse, ambasadorul a subliniat: ”Rusia este ferm convinsă că în istoria relațiilor noastre bilaterale există un patrimoniu pozitiv mult mai vast decât cel negativ și aceasta ar trebui să fie o bază pentru construirea relațiilor ruso-române moderne”.

Diplomatul rus a menționat cu satisfacție faptul că al doilea an consecutiv cifra de afaceri a schimburilor comerciale dintre țările noastre este în creștere cu peste 20% și estimarea realistă pentru sfârșitul anului 2018 este că aceasta va ajunge la 5 miliarde de dolari (în 2017 a fost cu puțin mai mult de 4 miliarde). În același timp, nu s-au înregistrat schimbări semnificative în structura comerțului, dar ”putem constata o ușoară îmbunătățire a climatului de afaceri”, a spus Valeri Kuzmin.

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

8 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

10 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.