Dacă Statele Unite vor iniția o dezbatere în vederea elaborării unui nou tratat de lichidare a rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, la el ar putea adera țări care dețin respectivele tehnologii, a apreciat șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, generalul Vladimir Șamanov.
”Când Statele Unite se vor maturiza și vor manifesta inițiativă, așa cum noi am avut-o în ultimii cel puțin 10 ani, atunci vom fi pregătiți ca, împreună, să construim acea configurație de țări care dispun deja de aceste tehnologii – China, Coreea de Nord, Iran, Pakistan și India”, a spus parlamentarul rus. ”Documentul nu va mai fi niciodată bilateral, ci va deveni un document multilateral”, crede deputatul.
Comentând suspendarea de către Rusia a participării la INF ca răspuns la acțiunile SUA, Șamanov a atras atenția asupra faptului că Washingtonul nu ”dorește să audă preocupările Rusiei legate de așa numita regiune românească de apărare anti-rachetă, îndreptată concret împotriva Rusiei”. ”Nu suntem ascultați nici în privința rachetelor-țintă”, a constatat el.
Întrebat când, în opinia lui, Statele Unite vor fi gata să demareze o discuție legată de restabilirea prevederilor INF, șeful comisiei parlamentare a răspuns: ”Când va fi pus la punct sistemului nostru de ripostă în oglindă”.
Politicianul a calificat cuvintele președintelui Vladimir Putin, potrivit căruia Rusia nu va fi prima care va desfășura în alte regiuni rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune, drept ”o poziție responsabilă, care înseamnă că Rusia va prezenta dovezi concrete ale acțiunii americanilor și atunci va fi un răspuns în oglindă”. ”Deocamdată, ei (americanii – n.r.) încearcă să prezinte fake-uri, cum au făcut cu ”Căștile albe” în Siria, cum au încercat să ne prezinte pretenții legate de versiunea modernizată a rachetei Iskander”. Noi le-am pus la dispoziție fapte concrete, dovedite, dar ei s-au făcut că nu aud. Acum, nu le mai iese”, a spus convins deputatul.
Referindu-se la intenția șefului statului de a studia personal procesul de producție a noului armament, Șamanov a atras atenția că, ”în ultimii câțiva ani, președintele s-a înarmat puternic cu cunoștințe, a fost în întreprinderi”. ”Este o practică normală, pentru că, vizitându-le, eu nu exclud, președintele să ridice o parte din vălul care acoperă posibilitățile noastre”, a adăugat el.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.