Categories: EconomieNou in Rusia

Când vor apărea la Moscova taxiurile fără pilot

Taxiurile fără pilot ar putea apărea la Moscova în următorii trei-șapte ani, dar multe depind nu doar de progresul tehnologic și de rezultatul testelor, dar și de calitatea marcajului rutier și a condițiilor meteo, a declarat pentru RIA Novosti directorul financiar al companiei ”Yandex”, Greg Abovski.

”Yandex” are aprobări pentru testarea în Rusia, SUA și Israel a propriilor autoturisme fără pilot. În noiembrie anul trecut, premierul Dmitri Medvedev a anunțat că a semnat hotărârea privind desfășurarea începând cu 1 decembrie 2018 a experimentului de exploatare a mașinilor fără pilot pe drumuri publice în anumite locuri din Capitala rusă și din Tatarstan. Iar vicepremierul Maksim Akimov a adăugat că, în cadrul experimentului, pe șosele vor ieși 100 de autorituriste înalt automatizate.

”Inițial, am lansat mașinile noastre autonome în Illinois și încă mai funcționează, iar în Skolkovo (Silicon Valley în varianta rusească – n.r.) livrăm permanent. În plus, mai sunt câteva care circulă în Moscova în poligoane speciale, sunt testate, sunt studiate, dezvoltate și așa mai departe”, a continuat Abovski.

”Una dintre cele mai importante calități ale acestor mașini fără pilot constă în faptul că sistemul lor de dirijare este construit folosind inteligența artificială, care poate fi învățată constant. I se pot prezenta noi situații și reacțiile la ele. Noi credem în ceea ce facem, vom dezvolta și vom spori numărul lor, pentru ca peste câțiva ani, trei-cinci-șapte, autoturismele fără pilot să apară pe străzile Moscovei în cadrul ”Yandex.Taxi” sau al partenerilor noștri – producătorii auto”, a menționat el.

Când anume vor putea fi ele folosite, Abovski nu a detaliat. ”Pe de o parte, mașina noastră fără pilot din Las-Vegas a circulat în trafic, a transportat oameni fără șofer, inginerul aflându-se pe bancheta din spate a mașinii. Dar sunt o serie de impedimente: condițiile meteo, un marcaj stradal defectuos. Cu toate acestea, progrese sunt”, a concluzionat top-inginerul de la ”Yandex”.

owner

Recent Posts

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

12 minute ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

47 de minute ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

23 de ore ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

23 de ore ago

Mark Rutte nu a susținut total „planul victoriei” lui Zelenski

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că organizația pe care o conduce analizează…

24 de ore ago

Zaharova: Doar 10.000 de buletine de vot pentru cei 500.000 de moldovenii din Rusia

În Rusia trăiesc aproximativ 500.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, dar pentru ei au fost…

o zi ago

This website uses cookies.