Hot News
Riabkov: Rusia dorește normalizarea relațiilor cu SUA
26/01
Mii de oaspeți ai Cupei Mondiale-2018 rămași ilegal în Rusia
26/01

Când vor apărea la Moscova taxiurile fără pilot

Taxiurile fără pilot ar putea apărea la Moscova în următorii trei-șapte ani, dar multe depind nu doar de progresul tehnologic și de rezultatul testelor, dar și de calitatea marcajului rutier și a condițiilor meteo, a declarat pentru RIA Novosti directorul financiar al companiei ”Yandex”, Greg Abovski.

”Yandex” are aprobări pentru testarea în Rusia, SUA și Israel a propriilor autoturisme fără pilot. În noiembrie anul trecut, premierul Dmitri Medvedev a anunțat că a semnat hotărârea privind desfășurarea începând cu 1 decembrie 2018 a experimentului de exploatare a mașinilor fără pilot pe drumuri publice în anumite locuri din Capitala rusă și din Tatarstan. Iar vicepremierul Maksim Akimov a adăugat că, în cadrul experimentului, pe șosele vor ieși 100 de autorituriste înalt automatizate.

”Inițial, am lansat mașinile noastre autonome în Illinois și încă mai funcționează, iar în Skolkovo (Silicon Valley în varianta rusească – n.r.) livrăm permanent. În plus, mai sunt câteva care circulă în Moscova în poligoane speciale, sunt testate, sunt studiate, dezvoltate și așa mai departe”, a continuat Abovski.

”Una dintre cele mai importante calități ale acestor mașini fără pilot constă în faptul că sistemul lor de dirijare este construit folosind inteligența artificială, care poate fi învățată constant. I se pot prezenta noi situații și reacțiile la ele. Noi credem în ceea ce facem, vom dezvolta și vom spori numărul lor, pentru ca peste câțiva ani, trei-cinci-șapte, autoturismele fără pilot să apară pe străzile Moscovei în cadrul ”Yandex.Taxi” sau al partenerilor noștri – producătorii auto”, a menționat el.

Când anume vor putea fi ele folosite, Abovski nu a detaliat. ”Pe de o parte, mașina noastră fără pilot din Las-Vegas a circulat în trafic, a transportat oameni fără șofer, inginerul aflându-se pe bancheta din spate a mașinii. Dar sunt o serie de impedimente: condițiile meteo, un marcaj stradal defectuos. Cu toate acestea, progrese sunt”, a concluzionat top-inginerul de la ”Yandex”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958019