Hot News
Testele celui mai recent sistem de rachete ”Avangard” (VIDEO)
27/12
Ce va discuta la Bruxelles ministrul Novak
28/12

Nikolai Patrușev: Pericolul vine dinspre dreapta

Foto: RIA Novosti

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a explicat într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta” de ce Statele Unite și țările Occidentului închid ochii la discursul neonazist al Kievului.

La una dintre ultimele ședințe ale Adunării Generale a ONU, împotriva rezoluției ruse de luptă împotriva glorificării nazismului au votat doar două țări – Ucraina și SUA. Cum comentați?

– Votul SUA și al Ucrainei împotriva rezoluției ruse se înscriu în cadrul liniei strategice promovate de cele două state de utilizare a forțelor neonaziste și de ultra-dreapta în propriile interese politice.
O strategie care a apărut pe parcursul loviturii de stat din Ucraina, din 2014, susținută de Washington. Simbolurile naziste, discursul de supremație etnică, ideile rusofobe – toate astea fac astăzi parte din politica de stat a Kievului.

Zilele trecute, Poroșenko a semnat un decret prin care participanții la gruparea OUN-UPA, care a organizat pogromuri în Ucraina și Polonia erau recunoscuți drept veterani de război.

– Se creează senzația că Washingtonul îi împarte pe naziști în răi și nu foarte răi, ba poate chiar naziști bun și corecți.

– Evident că, interesat să-l mențină pe Poroșenko în fruntea statului pentru un al doilea mandat, Washingtonul închide ochii la relațiile lui chiar și cu cei mai odioși dintre conducătorii din galeria neonaziștilor ucraineni. Simțind o astfel de susținere, Poroșenko merge pe orice provocare, inclusiv la granița ruso-ucraineană. Ținând cont de faptul că se apropie alegerile, se poate presupune că astfel de acțiuni sprijinite de SUA vor mai avea loc în viitorul apropiat.

În nici o altă țară politicienii neonaziști nu controlează serviciul de securitate și nu ocupă funcții în ministerul de interne. Forțele de ultra-dreapta se legalizează activ, capătă fundament economic și social, stabilesc legături cu grupările neonaziste de peste hotare.
Chiar presa americană scrie că la baza batalionului neonazist ”Azov” se antrenează radicali americani, care promovează ideea ”supremației albe”. În cercetările lui, FBI identifică tot mai multe elemente despre cum liderii grupărilor ultra-dreapta din SUA fac luni de stagiu în organizații radicale din Ucraina.

În SUA, acționează sute de grupări de extremă dreapta. Printre ele și organizații ale neonaziștilor ucraineni create, spre exemplul, de criminalii militari ale diviziei SS ”Galicia”.

– De ce tace comunitatea mondială progresivă în persoana acelor țări, spre exemplu, care au făcut parte din coaliția antihitleristă? Și de ce imediat ce Moscova ridică problema pericolului renașterii nazismului, drept răspuns auzim că nu e nici un pericol și că tot pericolul pentru Occident vine numai dinspre Rusia?

– Nu toată comunitatea internațională tace. Multe state ne susțin, Iraelul, spre exemplu, ai cărui cetățeni nu trebuie să vor să le fie amintite grozăviile nazismului. În ceea ce privește poziția SUA și a unora dintre țările europene, nu trebuie să ne mire nimic. Este suficient să amintim că Occidentul a închis la fel ochii la apariția nazismului după al Doilea război mondial. În 1920-1930, mulți politicieni de seamă din Marea Britanie, Franța, SUA au văzut în naziști potențiali aliați, care pot fi ușor trimiși într-o cruciadă împotriva Uniunii Sovietice.
Acum puțini sunt cei care își mai amintesc cum investițiile din SUA l-au ajutat pe Hitler în câțiva ani, practic, să creeze o uriașă industrie militară. În plus, colaborarea naziștilor și a mediului de afaceri american nu s-a oprit nici după intrarea SUA în al Doilea război mondial. Oameni de afaceri și bancheri din ”țara libertății” au făcut comerț cu Germania hitleristă prin terțe țări, furnizând inamicului mărfuri deficitare și oferind, astfel, naziștilor posibilitatea de a continua războiul.

Astăzi, în Europa se conturează perspectiva creării, într-un viitor nu foarte îndepărtat, a unei uniuni naziste. Această linie este facilitată de tentativele de revizuire a istoriei, înainte de toate a rezultatelor recunoscute ale celui de-al Doilea război mondial. Revizuirea și falsificarea faptelor istorice se folosește inclusiv pentru incitarea sentimentelor rusofobe și pentru promovarea propagandei anti-ruse. Eliberarea Europei de nazism de către armata rusă este trecută sub tăcere, în timp ce crimele regimului hitlerist și ale acoliților lor sunt diminuate cu bună știință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957985