Hot News
”Nu am ales profesia de președinte”
14/12
Viktor Vekselberg contestă sancțiunile SUA
15/12

Vladivostok a devenit capitala Extremului Orient rus

Vladivostok, o nouă capitală a Extremului Orient rus

Președintele Rusiei a semnat, joi, decretul privind transferul capitalei Extremului Orient din Habarovsk la Vladivostok, informează presa rusă.

Ideea mutării capitalei districtuale a venit din partea guvernatorului interimar al regiunii Primorie, Oleg Kojemiako. Printre argumentele sale, el a evocat existența unei infrastructuri de transport dezvoltată și organizarea regulată de activități internaționale. În 10 decembrie, Putin a susținut, printr-o rezoluție, această inițiativă.

Principalul opozant al acestui transfer a fost guvernatorul regiunii Habarovsk, Serghei Furgal, potrivit căruia orașul Habarovsk ar merita această titulatură, fiind un important centru cultural și educativ, dar și cea mai mare localitate urbană din Extremul Orient.

Comentând această decizie, prim-vicepreșdintele Centrului pentru tehnologii politice, Aleksei Makarkin, a declarat pentru RBK, că, pentru populație, această mutare nu înseamnă nimic. În opinia expertului, hotărârea este consecința faptului că guvernatorul Regiunii Habarovsk Viaceslav Șport, loial autorităților, a pierdut alegerile locale în fața candidatului din partea Partidului Liberal-Democrat al lui Jirinovski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931390