Hot News
A fost elaborat conceptul primului tren rus de mare viteză
21/11
Șefii companiilor ruse, cuprinși de pesimism
21/11

Ajungi după gratii dacă introduci ilegal ceasuri

Pe lista produselor de importanță strategică (CVT), a căror introducere în Rusia este considerată contrabandă și atrage după sine deschiderea unui dosar penal, au fost incluse ceasurile, de mână și de buzunar, realizate din metale prețioase, precum și bijuteriile, confecționate ”din pietre prețioase și perle naturale”, scrie cotidianul Vedomosti.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli pentru contrabanda cu aceste produse în valoare totală de peste 1 milion de ruble (13.280 de euro) este prevăzută responsabilitatea penală sub formă de privare de libertate cu termen cuprins între 3 și 7 ani și cu o amendă de până la 1 milion de ruble.

Potrivit unui responsabil al Serviciului Vamal Federal, prin introducerea acestei responsabilități, ”se dorește reducerea numărului de mărfuri aduse ilegal în Rusia și care, în cantități importante, sunt transportate pe teritoriul țării de grupe infracționale organizate”, notează publicația citată.

Interlocutorul ziarului Vedomosti a precizat că responsabilitatea intră în vigoare în cazul în care, începând din 24 noiembrie, nu vor fi completate declarațiile vamale pentru introducerea sau scoaterea unor astfel de obiecte în valoare totală de peste 1 milion de ruble. În prezent, astfel de declarații trebuie completate numai pentru mărfuri care valorează mai mult de 10.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937260