Hot News
Putin i-a felicitat pe luptătorii sambo, învingători la București
13/11
Putin nu și-a propus o întâlnire cu Kim Jong-un
13/11

Moscova printre primele 10 orașe cu cele mai bune condiții de trai

Capitala Rusiei a ocupat locul al 6-lea în clasamentul World Best Cities. La întocmirea ratingului au fost analizați 24 de parametri la șase categorii, relatează agenția TASS, citând datele companiei Resonance Concustancy.

Primele cinci poziții au fost ocupate de Londra, Paris, New York, Tokyo și Barcelona, pe locurile până la treapta cu numărul 10 regăsindu-se, de asemenea, Chicago, Singapore, Dubai și San Francisco.

”Intrigantă și avidă de atenția lumii, capitala Rusiei reprezintă o mină de aur a culturii, care se întinde pe secole”, se arată în raport. Autorii sunt de părere că interesul pentru metropola cu o populație de 16,855 milioane de locuitori a crescut considerabil în ultimul an (în 2017, Moscova s-a aflat pe locul 14 al clasamentului) din cauza situației politice din lume, dar și odată cu găzduirea în Rusia a campionatului mondial de fotbal din 2018”.

Raportul notează, de asemenea, că Moscova dispune de întreaga infrastructură necesară pentru a atrage milioane de turiști. Spre exemplu, din punctul de vedere al accesibilității și facilităților din aeroporturi, Moscova ocupă locul al treilea, iar sistemul de metrou, care se dezvoltă constant, ”este un subiect de invidie pentru multe capitale occidentale”. În plus, spun specialiștii companiei, Moscova realizează activ programe de îmbunătățire a calității infrastructurii rutiere și creează un număr tot mai mare de pasaje pietonale subterane.

Autorii studiului subliniază, totodată, că în Moscova sunt extrem de bine dezvoltate și întreținute parcurile, expozițiile, muzeele, teatrele, sălile de concert, restaurantele și cafenelele, clădirile istorice ale orașului, dar și ansamblul Kremlinului, Muzeul de Stat ”A.S. Pușkin”, Teatrul Mare sau Galeriile Tretiakov.

Printre altele, la capitolul muzee, Moscova ocupă primul loc, pentru că în oraș există muzee pentru toate gusturile – de la Muzeul Tretiakov, până la Muzeul Automatelor de Jocuri din perioada sovietică. Autorii au acordat o atenția deosebită parcurilor moscovite – Zariadie și Parcul Gorki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373