Hot News
MAE a calculat numărul sancțiunilor americane împotriva Rusiei
09/11
Sankt Petersburg a devenit lider la numărul protestelor din Rusia
10/11

”Nu merită să vă temeți”: în ce condiții, Banca Сentrală va majora dobânda cheie

Foto: TASS

Șefa Băncii Rusiei a admis o majorare a dobânzii cheie în viitor. Condițiile pentru reducerea ei vor apărea nu mai devreme de sfârșitul anului 2019. Experții au interpretat declarația Elvirei Nabiullina drept un semna că în decembrie dobânda va crește.
Președintele Băncii Сentrale a Rusiei, Elvira Nabiullina a afirmat că nu trebuie să existe emoții din cauza unei majorări nu foarte mari a dobânzii cheie, fixată acum la 7,5%. ”Aș vrea să subliniez în mod deosebit că trăim în condițiile unei presiuni externe foarte serioase. Misiunea noastră este aceea de a nu permite acestei presiuni să frâneze dezvoltarea economoică a țării. În aceste cicumstanțe nu merită să vă fie teamă de pași ai politicii financiare și de creditare precum o oarecare majorare a dobânzii cheie”, a spus Nabiullina în Duma de Stat.
”Oricât de paradoxal ar părea, dar o majorare mult mai operativă reduce eventualitatea unei creșteri mai importante pe viitor”, a subliniat responsabilul rus. ”Banca Rusiei va analiza oportunitatea majorării în continuare a dobânzii, evaluând evoluția economiei și a inflației comparativ cu prognozele, dar și riscurile din partea condițiilor externe și reacția piețelor financiare”, a explicat șefa Băncii Rusiei.
Comentând declarațiile, Stanislav Murașov, analist la Raiffeisen Bank, a apreciat că afirmațiile președintei Băncii Сentrale a Rusiei pot fi interpretate ca un semna că la următoarea ședință a consiliului director al instituției, programată pentru 14 decembrie, dobânda de referință va fi majorată. Punct de vedere susținut și de Ilia Ilin, șeful departamentului de analiză a piețelor banciare și financiare al ”Promsviazbank”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937264