Hot News
Business Insider a numit armată rusă cea mai puternică din Europa
05/11
Medvedev: Rusia nu are nevoie de prețuri ridicate la petrol
06/11

Medvedev despre noile realități ale economiei mondiale

Premierul Dmitri Medvedev vede viitorul lumii ca un spațiu deschis colaborării reciproc avantajoase – fără presiuni, sancțiuni, protecționism și restricții, scrie Rossiiskaia Gazeta.
Șeful guvernului rus a început o vizită oficială în China, la invitația omologului său, Li Keqiang. În cele trei zile, premierul va discuta despre dezvoltarea relațiilor de cooperare cu partenerul strategic al Rusiei. Luni, Medvedev a ajuns la Shanghai, la deschiderea primei expoziții internațională a produselor de import, unde participă companii din 130 de țări ale lumii. 80 de state au standuri naționale. Rusia nu a făcut excepție, primind, în plus, statut de țară-partener.
”În ultimă instanță, acest forum iși propune să demonstreze că Beijing nu numai exportă produsele sale pretutindeni în lume, dar este gata să și cumpere”, a declarat Medvedev.
În opinia lui, comerțul mondial ar fi putut afișa o creștere importantă, dacă nu ar fi fost realitățile care nu pot fi ignorate. ”Ne aflăm în fața unor obiective comune – identificarea noilor surse de creștere a economiei mondiale, formarea unui spațiu deschis de colaborare reciproc avantajoasă, unde nu există presiuni, nu sunt sancțiuni, unde nu este loc de protecționism și restricții”. Comerțul trebuie să se dezvolte pe principiile liberei concurențe și a deplasării libere a măfurilor, forței de muncă și serviciilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937258