Hot News
Apartamentele comune ale secolului 21
02/11
Ce se va întâmpla cu NATO peste 10 ani?
02/11

Putin: Rusia va asigura confort pentru toți investitorii străini

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este de părere că Rusia se află într-o situație macroeconomică stabilă.
”Economia Rusiei se află astăzi pe un trend ascendent”, a spus șeful statului la o întâlnire cu reprezentanții marilor întreprinderi germane. ”În ianuarie-septembrie, producția industrială a crescut cu 3%, producția agricolă a avanst, în ultimii cinci ani, cu peste 20%, exporturile ruse de produse alimentare și agricole au depășit, anul trecut, 20 de miliarde de dolari, adică un avans de 21%, iar în ianuarie-iulie au mai crescut cu o treime”, a enumerat șeful statului.
Putin a subliniat, de asemenea, că ”șomajul se menține la un nivel deosebit de coborât – 4,5%, inflația nu va trece anul acesta de 3,5%, iar piața financiară și-a păstrat stabilitatea”. ”Avem un excedent pozitiv al balanței comerciale – 180 de miliarde dolari”, a adăugat Putin.
”Prietenii noștri străini, colegii, investitorii lucrează în condițiile unei piețe deschise, fără restricții în privința circulației mijloacelor financiare și de capital, ceea ce, după părerea mea, creează condiții favorabile pentru dezvoltarea pe mai departe a activităților de afaceri în Rusia”, crede președintele, citat de agenția TASS.
”Dacă luăm în considerate nivelul scăzut al datoriei externe și rezervele valutare tot mai mari ale Băncii Centrale și ale guvernului, toate acestea asigură o situația macroeconomică stabilă”, este convins liderul rus. El a menționat, de asemenea, perfecționarea legislației ruse. ”Vom elimina barierele administrative inutile, vom investi mijloace substanțiale în infrastructură, vom face tot ce este nevoie pentru ca investitorii străini, inclusiv cei germani, să se simtă la noi în țară cât se poate de confortabil”, a asigurat Vladimir Putin.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648