În Rusia ar putea apărea noi apartamente comune. Spre exemplu, o astfel de locuință poate fi creată după divorț, când foștii soți rămân să trăiască sub același acoperiș, împărțind însă spațiul locativ. În baza unui contract, ei vor putea plăti separat facturile, pot închiria metrii pătrați de care dispun, iar după privatizare pot vinde, pot dona sau schimba locuința.
În prezent, numeroși ruși nu își pot privatiza apartamentul pentru că unul dintre locatari se opune. De regulă, o astfel de atitudine devine subiect de conflict, în care se implică, pe lângă foștii soți și rudele acestora.
Propunerea legislativă despre care scrie Rossiiskaia Gazeta, permite încheierea mai multor acorduri, posibilitate care nu se regăsește, acum, în codul localiv, unde nu există nici măcar noțiunea de locuință comună. ”S-a presupus că apartamentele comune vor dispărea și, prin urmare, nu mai are rost definirea acestui fenomen”, a explicat expertul Igor Kokin. ”Termenul nu există, dar probleme sunt”, a adăugat el.
E adevărat, vor putea fi împărțite doar apartamentele decomandate, astfel încât fiecare dintre foștii soți să dețină o cameră sau mai multe, în funcție de suprafața locuinței. În cazul garsonierelor, noile reguli nu se aplică.
Ucraina își poate înceta existența ca stat în 2025, a declarat conslierul prezidențial Nikolai Patrușev,…
Fostul cancelar german Angela Merkel și fostul președinte francez Francois Hollande (în imagine) au ignorat…
Fostul europarlamentar irlandez Mick Wallace i-a cerut liderului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, să…
În alegerile desfășurate în weekend, președintele în exercițiu al Croației, Zoran Milanovic, a repurtat o…
Principalele idei care se desprind din declarațiile făcute de ministrului de Externe al Rusiei, Serghei…
Ireconcilierea intereselor Rusiei și Statelor Unite face improbabilă o rezolvare rapidă și profundă a crizei…
This website uses cookies.