Hot News
Fără licitații pentru oamenii de știință
02/11
Putin: Rusia va asigura confort pentru toți investitorii străini
02/11

Apartamentele comune ale secolului 21

În Rusia ar putea apărea noi apartamente comune. Spre exemplu, o astfel de locuință poate fi creată după divorț, când foștii soți rămân să trăiască sub același acoperiș, împărțind însă spațiul locativ. În baza unui contract, ei vor putea plăti separat facturile, pot închiria metrii pătrați de care dispun, iar după privatizare pot vinde, pot dona sau schimba locuința.
În prezent, numeroși ruși nu își pot privatiza apartamentul pentru că unul dintre locatari se opune. De regulă, o astfel de atitudine devine subiect de conflict, în care se implică, pe lângă foștii soți și rudele acestora.
Propunerea legislativă despre care scrie Rossiiskaia Gazeta, permite încheierea mai multor acorduri, posibilitate care nu se regăsește, acum, în codul localiv, unde nu există nici măcar noțiunea de locuință comună. ”S-a presupus că apartamentele comune vor dispărea și, prin urmare, nu mai are rost definirea acestui fenomen”, a explicat expertul Igor Kokin. ”Termenul nu există, dar probleme sunt”, a adăugat el.
E adevărat, vor putea fi împărțite doar apartamentele decomandate, astfel încât fiecare dintre foștii soți să dețină o cameră sau mai multe, în funcție de suprafața locuinței. În cazul garsonierelor, noile reguli nu se aplică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257