Rusia va discuta în curând cu India și Iran deschiderea coridorului de transport internațional Nord-Sud cu o lungime de peste 7.000 de kilometri. Se presupune că pe această rută vor fi transportate 20-30 milioane de tone de mărfuri pe an, informează Gazeta.ru.
Părțile ar putea discuta despre lansarea unui astfel de obiectiv chiar în noiembrie, a transmis postul de televiziune iranian Press TV.
„Noul proiect va implica atât transportul feroviar, cât și cel navigabil. Mărfurile vor merge din India în orașul iranian Bandar Abbas de pe coasta Golfului Persic, apoi în orașul Bandar Enzeli de pe coasta Mării Caspice, de unde își vor continua drumul pe mare spre Astrahan și de acolo, pe cale ferată către Europa „, relatează RIA Novosti, referindu-se la canalul TV.
Părțile speră că acest coridor va deveni o alternativă la Canalul Suez, dar nu atât de costisitoare pentru că va scădea nu numai durată, dar și costul transportului. Se poate vorbi de economii de 30-40%.
Pentru Rusia, proiectul comun cu India și Iran nu este singurul în ceea ce privește intenția ei de a concura cu Canalul Suez.
De exemplu, Moscova și Beijingul speră că, în viitorul apropiat, Calea Maritimă Nordică care trece de-a lungul țărmurilor Federației Ruse și care a început să opereze în 1932, poate deveni o alternativă la Canal Suez, cel mai mare din lume.
Pe traseul sudic prin Canalul Suez, călătoria vaporului din Coreea de Sud spre Germania durează 34 de zile, iar pe traseul Arctic, 23 de zile. De asemenea, vor fi reduse costurile de combustibil pentru navele care circulă între porturile din Europa și Asia, relevă The Washington Post.
Alternativa rusă este cea mai scurtă rută dintre porturile țărilor din Europa de Vest, Rusia, Orientul Îndepărtat și Asia de Sud-Est. Distanța de la Yokohama japoneză la Murmansk prin Calea Maritimă Nordică este de 5.770 mile, față de 12.840 mile, cât are traseul care duce prin Canalul Suez.
Până în 2030, autoritățile ruse intenționează să crească traficul de marfă prin intermediul Căii Maritime Nordice la 80 de milioane de tone.
Discursul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor Externe al Federației Ruse, în cadrul conferinței de presă…
Președinția poloneză a Uniunii Europene a început prost, ea trebuie ”încălzită la microunde” pentru a…
Decodificarea cutiilor negre ale avionului Azerbaijan Airlines (AZAL) nu confirmă unele dintre concluziile preliminare prezentate…
Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti Ucraina își poate înceta existența ca stat în 2025, a…
Fostul cancelar german Angela Merkel și fostul președinte francez Francois Hollande (în imagine) au ignorat…
Fostul europarlamentar irlandez Mick Wallace i-a cerut liderului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, să…
This website uses cookies.