Hot News
„Roskosmos” a anunțat crearea unei rachete super-grele pentru explorarea Lunii
29/10
Hipersonicele „Avangard” vor fi la datorie în 2019 (VIDEO)
29/10

Se va construi cea mai nordică cale ferată din Rusia

Întreprinderile care operează în Arctica generează deja 10% din PIB-ul Rusiei. Poate că, din acest motiv, guvernul intenționează să relanseze unul dintre cele mai mari proiecte de transport, fiind vorba de cea mai nordică cale ferată din țară, care va duce la portul Sabetta, situat în Peninsula Iamal, scrie ziarul ”Vedomosti”.

Pentru a fi construită această cale va fi transferată la nivelul federal: un acord de concesiune va fi semnat cu Gazprom și Căile Ferate Ruse. Negocierile de participare sunt în curs de desfășurare și cu hodingul privat ”Novatek”.

Discuțiiile asupra proiectului au început în luna august, inițiatorul fiind Districtul Autonom Iamalo-Nenețki. Acum, acest subiect al federației, împreună cu Căile Ferate Ruse și Ministerul Transporturilor trebuie să prezinte un studiu de fezabilitate pentru proiect.

În reluarea acestui proiect, portalul REGNUM vede o legătură cu recenta vizită în India a președintelui rus Vladimir Putin care a propus companiilor indiene să ia parte la proiectele legate de gazele lichefiate din Arctică și livrările lor pe Traseul Maritim Nordic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937263