Hot News
Aleksei Kudrin: ”Nu folosim toate resursele în negocierile internaționale”
24/10
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XVIII): ”Caii poștali ai progresului”
25/10

Putin avertizează Europa

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că decizia Washingtonului de retragere din Tratatul de lichidare a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune (INF) a fost luată, se pare, de mult.

”Problema nu a apărut nici ieri, nici cu trei zila în urmă, când președintele Statelor Unite a făcut anunțul. Ea a apărut anterior. Iar dacă ați observat – iar noi am observat – Congresul SUA a inclus deja cheltuielile de R&D (research and development – n.n.) pentru rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune. Ceea ce înseamnă că decizia fusese deja adoptată”, a spus Putin, citat de TASS.

El a adăugat că Moscova este îngrijorată de acțiunile SUA în privința tratatelor de dezarmare. Potrivit spuselor sale, dacă aceste acorduri dispar, începe cursa înarmării. Președintele a arătat că nu este foarte clar ce va face SUA cu rachetele care vor reapărea după retragerea din INF și a subliniat că Rusia va putea rapid și eficient să răspundă la ieșirea SUA din tratat.

”Rusia este gata să colaboreze cu partenerii americani fără istericale”, a adăugat Putin, comentând eventuala retragere SUA din acord. În același timp, SUA nu a prezentat dovezi ale încălcării prevederilor tratatului de către Rusia, dar Washingtonul le-a încălcat deja.
În același timp, Putin a avertizat Europa în legătură cu un eventual accept de amplasare pe teritoriul ei a rachetelor americane. Procedând ca atare, Europa se pune sub amenințarea unui potențial atac de răspuns.

”Dacă vor fi desfășurate în Europa, firește, trebuie să răspundem simetric. Țările europene care vor accepta, în cazul în care se va ajunge într-o astfel de situație, trebuie să înțeleagă că își pun propriul teritoriu sub amenințarea unui atac de răspuns. Sunt lucruri evidente”, a adăugat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940353