Categories: Rusia si lumea

Ministerul rus de Externe a explicat retragerea SUA din Tratatul INF prin visul unei lumi unipolare

Ministerul rus de Externe a explicat retragerea SUA din Tratatul INF prin visul unei lumi unipolare.
Statele Unite au navigat în direcția ieșirii din Tratatul de eliminare a rachetelor cu raza medie și mai scurtă de acțiune (INF) timp de mulți ani, deoarece visează să construiască o lume unipolară. Această opinie a fost exprimată de reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei.
Anterior, președintele american Donald Trump a declarat că Washingtonul se va retrage din INF. În același timp, șeful Casei Albe a acuzat Moscova de încălcarea Tratatului.
Comentând decizia președintelui american, o sursă a RIA Novosti din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei a remarcat faptul că Rusia a demascat în mod repetat politica SUA privind desființarea INF. Potrivit lui, Washington a activat „de mulți ani” să se retragă din Tratat, distrugând baza contractuală pas cu pas.
Potrivit reprezentantului ministerului, decizia președintelui Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF este conformă cu modul în care această țară se retrage din acorduri juridice internaționale care impun Statelor Unite obligații egale cu cele ale partenerilor.
Mai târziu, adjunct al ministrului rus de externe, Serghei Riabkov a declarat: „Întrebarea este prea gravă pentru a fi rezolvată într-o polemică publică. Dacă americanii continuă să acționeze stânjenitor și brutal, după cum vedem în multe exemple, dacă continuă să părăsească în mod unilateral acorduri, tot felul de acorduri și mecanisme, exemple se multiplică – de la FIDP asupra Iranului la Uniunea Poștală Universală – atunci nu vom mai avea nimic altceva decât să luăm măsuri de răspuns, inclusiv cele militaro-tehnice, dar nu aș vrea să ajungem la acest lucru „.
„Politica americană grosolană și brutală provoacă o respingere tot mai mare în multe țări și cercuri largi ale comunității internaționale. Washingtonul nu trebuie să subestimeze aceste schimbări de stare de spirit”, a adăugat diplomatul rus de rang înalt.

1987, Washington. Liderul sovietic Mihail Gorbaciov și președintele american Ronald Reagan semnează Tratatul INF.

Tratatul INF a fost semnat la 8 decembrie 1987, în timpul vizitei liderului sovietic Mihail Gorbaciov la Washington. Pentru prima dată, reducerea a cuprins o întreagă clasă de rachete cu raza de acțiune de la 500 la 1000 și de la 1000 la 5500 de kilometri, inclusiv R-12 și R-14, pe care Uniunea Sovietică în 1962 le-a amplasat în Cuba ceea ce a provocat criza rachetelor din Caraibe. În mai 1991, Tratatul a fost îndeplinit în totalitate, până atunci Uniunea Sovietică distrugând 1.752 de rachete balistice și de croazieră terestre, SUA – 859. Documentul are o durată nelimitată. În același timp, fiecare dintre părți are dreptul să-l rezilieze prin prezentarea de dovezi convingătoare cu privire la necesitatea de a ieși din el.

owner

Recent Posts

Fostul ofițer american Bennett, care i-a cerut cetățenia lui Putin, a murit subit

Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…

o oră ago

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

6 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

7 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

9 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

9 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

10 ore ago

This website uses cookies.